Доступність посилання

ТОП новини

Віднедавна і український святий Миколай має свою веб-сторінку в Інтернеті. А отже він вже отримує листи від малечі завдяки світовій павутині


Віднедавна і український святий Миколай має свою веб-сторінку в Інтернеті. А отже він вже отримує листи від малечі завдяки світовій павутині

Львів, 4 грудня 2001 - “Добрий день, святий Миколаю. Я б так хотіла, щоб ти побачив мене, дівчинку, яка навчається у 5 класі в інтернаті, з багатодітної сім’ї. Я знаю, що найкращий подарунок для тебе - це коли діти люблять Бога, свою землю, і свій дім. Я стараюсь бути такою.”

“Святий Миколаю! У минулому році у мене померла мама. Я часто бачу її у снах. І знаю, що вона десь біля тебе на небі. Моїм улюбленним уроком в інтернаті є швейна справа. А ще я мрію мати годинник на руку”.

Подібних листів від дітей сиріт, напівсиріт, з багатодітних сімей на веб-сторінці десятки. У Мальтійську службу допомоги, яка вже уп’яте проводить акцію “Святий Миколай” надійшли понад 4 тисячі листів. Іноді на конверті написано: Святому Миколаю. Але поштарі приносять листи за призначенням.

На веб-сторінці можна прочитати листи, дізнатися звідки вони надійшли. Тут ідеться про те, що подарунки від святого Миколая мають надію отримаюти близько 5 тисяч дітей, які живуть і навчаються в сиротинцях, інтернатах Львівщини. Є тут і корисні поради щодо того , яким має бути подарунок для дитини. Мальтійська служба просить ставитися з розумінням до змісту дитячих листів, особливо від тих, хто має вади розумового розвитку.

Керівник мальтійської служби допомоги у Львові Олена Побурко зазначила:

“Цю веб сторінку ми створювали, розраховуючи на молодих людей. Адже саме вони першими через Інтернет довідаються про акцію “Святий Миколай”. Нинішні 15-25 літні особи - це наші майбутні благодійники. Невдовзі саме вони будуватимуть громадянське суспільство, державу,в якій благочинність та обов’язок допомагати ближньому перебуватимуть на чільному місці”.

У своїх листах діти іноді просять про цілком несподівані речі. Наприклад 10-річна дівчинка попросила подарувати їй один долар.” Я хочу побачити, як він виглядає”, - пише дитина. Та усе ж більшість дітей мріють про м’які іграшки, зимове взуття, теплий одяг і солодощі.

Однак у пошті святого Миколая зустрічаються листи, які проймають до глибини душі. Незрячий хлопчик просить, щоб “Святий Миколай помолився за його маму”. Адже у їхній сім’ї 4 дітей-інвалідів. А ще він ніколи не мав годинника. “Нехай він буде найдешевший, лише б було чути як тікає,” - пише той хлопчик.

Можливо, і ви відкриєте для себе сторінку святого Миколая в Інтернеті і допоможете дітям, які вірять у добро, чуйність і, звичайно, у диво. Адреса сторінки: www.action-mykolay.lviv.ua|

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG