Доступність посилання

ТОП новини

СДПУ \о\ в Одесі і далі лихоманить


СДПУ \о\ в Одесі і далі лихоманить

Одеса, 6 грудня 2001 - Власне темі розбіжностей між київським та одеським керівниками партії і було присвячено проведену в Одесі прес-конференцію. Перед журналістами виступив не лише Голова Одеської обласної організації СДПУ \О\ Володимир Коєв, але і Голова Контрольної Ради, член Міжнародної комісії партії Андрій Носенко.

Вже на брифінгу серед журналістів було поширено прес-реліз Одеської обласної організації СДПУ\о\ де прес-центр регіональної партійної організації, не забувши нагадати що саме на Одещині сьогодні є найчисельнішою “серед всіх політичних регіональних об”єднань України” висловив жаль з приводу того, що “ перший заступник голови виконкому Юрій Загородний, за спиною лідера СДПУ \о\ Віктора Медведчука, дозволяє собі від імені партії робити висновки та поширювати заяви, які стосуються діяльності Одеської обласної організації, і які варті судового розгляду”.

Прес-центр облорганізації СДПУ \о\ заявив, що “ твердження про начебто наявні порушення фінансової порядності секретарем Одеського обкому партії Володимиром Коєвим не відповідають дійсності, оскільки перевірка, як така, не проводилася. Також є брехнею поширена інформація про винесення недовіри Володимиру Коєву складом бюро обкому..

Нині в Одесі вже працює оргкомітет з проведення обласної партконференції, який, на думку прес-центру “демонструє некомпетентність, використовуючи нестатутні, протиправні кроки щодо районних організацій і окремих членів партії”.

Прес-реліз завершується повідомленням про те, що “Одеські об”єднані соціал-демократи розглядають дії окремих партійних функціонерів. Які виходять далеко за межи Партійного Статуту, як замах на самостійність, цілісність та саме існування Одеської організації”.

Тим часом, Голова Контрольної Ради СДПУ \о\ Андрій Носенко назвав конфлікт в Одеській обласній парторганізації “особистим”.

За його словами:

“Коли ми відчули що тут приймаються валюнтариські рішення. Коли партійний актив, який працював в області, був відокремлений. Коли спірні питання вирішувалися за ознакою “Хто мене підтримує той є справжній соціал-демократ і справжній активіст, а хто мене критикує – вже не підходить ”. Коли це увійшло в дисонанс з принципами які існують в партії – виникла потреба робити конкретні кроки.

Ми ж не ідеальна організація. У нас теж іноді приймаються достатньо жорсткі рішення.

Але, коли це вже увійшло в систему, коли ми відчули що це вже є на межі певних зловживань – ми вирішили подумати, хто буде представляти нашу партію в Одесі?

Були вимоги партійних організацій. Ми намагаємося виправити це становище. Те що робилося є нам не до вподоби”.

Андрій Косенко повідомив, що організація СДПУ \О\ в Одеській області не є розпущеною. “Всі виконують свої обов”язки до конференції, яка визначить подальший перебіг подій. Нинішні керівні органи обкому навіть не одержали жодної догани.

Ситуація виглядає таким чином, що для того щоби надалі не було спірних питань – створено оргкомітет з проведення конференції облорганізації. До нього ми зараз залучаємо представників організацій. Ми намагаємося співпрацювати з усіма”.

Тим часом, конфлікт навколо СДПУ \о\ в Одесі триває.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG