Доступність посилання

ТОП новини

Таліби, які захищали місто Кандагар на півдні Афганістану, - здають зброю пуштунським підрозділам місцевого польового командира Накібулли


Таліби, які захищали місто Кандагар на півдні Афганістану, - здають зброю пуштунським підрозділам місцевого польового командира Накібулли

Домовленості про умови капітуляції досягли учора під час переговорів командири талібських загонів та глава тимчасової адміністрації Афганістану Хамід Карзай.

Карзай спростував повідомлення про те, що між ним та колишнім губернатором Кандагара Гуль Агою, чиї війська також знаходяться на околицях міста, виникли розбіжності щодо умов здачі Кандагара.

За словами Карзая, талібам буде дарована амністія, яка в жодному разі не розповсюджується на муллу Мохамада Омара.

Карзай повідомив:

«Я звертався до Омара з вимогою – засудити тероризм. Він цього не зробив. Оскільки він не засуджує тероризму – він підтримує його. Тому він, як і кожен інший прибічник тероризму, повинен постати перед судом».

Де перебуває наразі мулла Омар – невідомо. Як виглядає, йому вдалося покинути Кандагар..

Таліби капітулювали і в провінції Гільменд на півдні Афганістану.

“Північний альянс” повідомив сьогодні, що його підрозділи захопили комплекс підземних сховищ у гірському районі Тора-Бора на сході країни. Вважалося, що там переховується Усама бін Ладен зі своїми бойовиками, але знайти їх поки що не вдалося.
XS
SM
MD
LG