Доступність посилання

ТОП новини

7 грудня у штаб-квартирі НАТО відбулося засідання Ради Євро-Атлантичного партнерства на рівні міністрів закордонних справ – Зленко не зміг у ньому взяти участі


7 грудня у штаб-квартирі НАТО відбулося засідання Ради Євро-Атлантичного партнерства на рівні міністрів закордонних справ – Зленко не зміг у ньому взяти участі

Брюссель, 7 грудня 2001 – Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко, успішно завершивши роботу в засіданні комісії Україна-НАТО, не чекав на початок сесії Ради Євроатлантичного партнерства, в якій взяли участь його колеги із 45-ти країни світу. Зленко змушений був терміново вирушити до Києва з приводу візиту до України голови комітету міністрів Ради Європи міністра закордонних справ Литви Антанаса Валіоніса. Тому Анатолій Зленко передав функції керівника української делегації для усчасті в сесії Ради Євроатлантичного партнерства послу України в країнах Бенілюкс главі української місії при НАТО Володимиру Хандогію.

Під час свого виступу на цьому міжнародному форумі Володимир Хандогій від імені української делегації засудив міжнародний тероризм і зазначив, що вся архітектура європейської безпеки повинна базуватися на Організації Об’єднаних Націй, НАТО, Європейському Союзі, Раді безпеки і співпраці в Європі та Раді Європи. Але водночас у виступі українського дипломата зазначено, що саме НАТО було і є найдієвішою організацією у ґарантуванні стабільності й безпеки в євро-атлантичному реґіоні.

Глава місії України при НАТО наголосив, що Україна підтримує процес розширення НАТО і сприймає це як важливу частину загальної європейської і євро-атлантичної інтеґрації та як свідчення продовження альянсом політики «відкритих дверей». Володимир Хандогій тут додав, що розширення НАТО відповідає стратегічному курсу України на євро-атлантичну інтеґрацію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG