Доступність посилання

ТОП новини

Вадим Рабинович спростовує свою причетність до торгівлі зброєю


Вадим Рабинович спростовує свою причетність до торгівлі зброєю

Київ, 10 грудня 2001 - Депутат Державної Думи Росії, комуніст Віктор Ілюхін звинуватив Україну у постачанні у 1996 році до Афганістану через підставні фірми понад 200 танків, а також 200 БТР і 30 легкомоторних літаків. За його словами, постачанням цієї зброї займалися відомі бізнесмени Вадим Рабинович та Семен Могилевич. Вадим Рабинович роз’яснив ситуацію радіо “Свобода”.

- Пане Рабинович, як Ви прокоментуєте звинувачення Віктора Ілюхіна на Вашу адресу?

- Ви знаєте, коли мені зранку принесли цю заяву, я відкрив сайт, прочитав, хто такий Ілюхін, з’ясував, що це – активний член макашовського Конгресу? і у мене більше питань до цього товариша немає. Нісенітницю, яку я прочитав, я навіть не знаю, як коментувати, Я сьогодні подав заяву до Генеральної прокуратури. У мене вимога одна: я хочу, щоб хоча б раз у житті перевірили звинувачення, які містять конкретні факти. Я сподіваюсь домогтися, щоб це було перевірено повністю. Я не впевнений, що мені вдасться посадити пана Ілюхіна на лаву підсудних за наклеп. Але продемонструвати всьому світові, хто він є і що таке макашовська банда, мені вдасться.

- Пане Рабинович, є інформація про те, що ви мали розмову з представниками ООН щодо Вашої співпраці з Леонідом Мініним, якого вважають нелегальним постачальником зброї до Африки з країн колишнього Радянського Союзу.

- Знову ж таки все було навпаки. Це мені розповіли мої друзі з Німеччини, що експертна група ООН хотіла б зі мною зустрітися, але, мовляв, я розмовляти з ними не хочу. Я взяв телефон, знайшов цих експертів, ми з ними розмовляли хвилин п’ятнадцять по телефону і весело сміялись. Я їм пояснив, де я бачив Мініна і хто він є. Я їм спокійно сказав, що це абсолютно хвора людина, тому що він наркоман і з ним розмовляти не можна. На цьому наша розмова з експертами і закінчилася.

- А загалом Ваш бізнес колись торкався торгівлі зброї?

- Ніколи в житті я не міг цього робити. Навіть якщо б цього хотів. І Ви це прекрасно розумієте. Ось Горбулін каже, що заява Ілюхіна - це провокація. А повірити, що у 96-му році я робив якусь оборудку із Горбуліним, напевно, не можете ні Ви, ні Я.

- На Вашу думку, чим спровоковані ці заяви ?

- Ви знаєте, мені дуже важко сказати. З одного боку, це можуть бути досить активні нинішні російсько-українські стосунки. Можливо, це у Росії комусь не подобається. Списати на параною – простіше від усього. Можливо, їм не сподобався наш контракт з НТВешниками. Можливо, тут вибори винні, я не знаю. Рабинович це завжди зручна фігура для будь-чого. Воно ж звучить прекрасно. Щоправда, тут вони помилилися серйозно тому, що не потрібно було називати конкретику. Так би сказав: Рабинович із талібами. І всі б повірили. А от коли конкретно - це потрібно перевіряти. І боюсь, що він потрапить у халепу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG