Доступність посилання

ТОП новини

Всеукраїнський громадський моніторинговий комітет відстежуватиме відповідність законодавству усіх елементів виборчої кампанії


Всеукраїнський громадський моніторинговий комітет відстежуватиме відповідність законодавству усіх елементів виборчої кампанії

Комітет також надаватиме необхідну інформаційну, організаційну та правову допомогу усім учасникам майбутніх виборів.

Про це заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН представники низки українських громадських організацій, що ініціювали створення зазначеного комітету.

Представник громадської організації Коаліція «Свобода вибору» Владислав КАСЬКІВ повідомив, що його організація оголошує безпрецедентну в Україні ініціативу контролю за фінансуванням виборчих кампаній учасників виборів-2002 року та законністю формування їх виборчих фондів.

Коаліція «Свобода вибору» спільно з міжнародною організацією «Міжнародна прозорість» використовуватимуть для цього міжнародний досвід такого моніторингу, який базуватиметься на оцінці реальних витрат суб’єктів виборчого процесу на здійснення реклами у ЗМІ.

Він зауважив, що йтиметься не про декларовані учасниками виборів кошти, а про оцінку реальної вартості рекламної продукції, яку вони задіюють упродовж виборчої кампанії.
XS
SM
MD
LG