Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь та Україна знов не розв’язали проблему боргів та державного кордону


Білорусь та Україна знов не розв’язали проблему боргів та державного кордону

Мінськ, 18 грудня 2001 - Сьогодні відбувся робочий візит білоруського прем’єр-міністра Генадзя Навіцького до Чернігова, де він зустрівся з українським колегою Анатолієм Кінахом. Підчас засідання міжурядової торговельно-економічної комісії сторони не спромоглися розв’язати застарілу проблему українських боргів та пов’язаної з нею ратифікації договору про державний кордон Білорусі та України.

Сьогодні в Чернігові закінчилося засідання міжурядової білорусько-української комісії з питань торговельно-економічної співпраці. Під час свого першого на посаді білоруського прем’єра візиту за кордон - до України - Генадзь Навіцький обіцяв, що на черніговському засіданні обговорюватиметься питання про українську заборгованість Мінськові.

Ще в травні 1998 року Аляксандр Лукашенка заявив, що доки Україна не сплатить Білорусі борги на суму понад 200 мільйонів доларів, доти двостронній договір про державний кордон ратифіковано Мінськом не буде. Офіційний Мінськ цю суму державним боргом не визнає та заявляє, що це є заборгованістю окремих українських підприємств, що утворилася в початку 1990-х років. Проте Аляксандр Лукашенка вже кілька років тримає слово та не направялє на ратифікацію до білоруського парламенту договір про кордон з Україною.

Речник українського прем’єра Сергій Нагорянський телефоном з Чернігова розповів Радіо Свобода, що глави двох урядів сьогодні домовилися лише збільшити товарообіг між Білоруссю та Україною до 1 мільярду доларів на рік.

В Білорусі ж сьогодні ніхто про кордон з Україною не згадує. Цього тижня має закінчитися чергова сесія білоруських Національних зборів, які так і не одержали для ратифікації договір про державний кордон з Україною.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG