Доступність посилання

ТОП новини

Міністр юстиції України Сюзанна СТАНІК сьогодні в Страсбурзі зустрілася з головою Парламентської асамблеї Ради Європи лордом РАССЕЛОМ-ДЖОНСТОНОМ


Міністр юстиції України Сюзанна СТАНІК сьогодні в Страсбурзі зустрілася з головою Парламентської асамблеї Ради Європи лордом РАССЕЛОМ-ДЖОНСТОНОМ

Під час бесіди були обговорені питання парламентського виміру співробітництва, а також виконання вересневих резолюції та рекомендації Парламентської асамблеї стосовно України.

Голова ПАРЄ схвально оцінив ухвалення українським парламентом Цивільного, Земельного та Господарського кодексів. На його думку, це підтверджує готовність усіх гілок влади продовжувати активну роботу з впровадження в життя українського суспільства демократичних та правових реформ.

Міністр юстиції передала незмінну позицію Президента України Л.КУЧМИ стосовно запрошення спостерігачів від Ради Європи на парламентські вибори та готовність забезпечити прозорий характер виборчого процесу.

Співрозмовники торкнулись питання забезпечення свободи слова та діяльності засобів масової інформації в Україні і у зв’язку з цим позитивно оцінили перебіг реалізації Плану дій Ради Європи для ЗМІ в Україні.

Згадавши відповідне положення останньої рекомендації ПАРЄ по Україні, С.СТАНІК заявила про готовність Президента України сприяти проведенню додаткової експертизи «таращанського тіла» у справі журналіста Георгія Гонгадзе, а також готовність української сторони до подальшої співпраці з міжнародними інституціями, в тому числі з Радою Європи, в питанні створення міжнародної слідчої комісії на засадах українського законодавства.
XS
SM
MD
LG