Доступність посилання

ТОП новини

Переваги і недоліки київського голови


Переваги і недоліки київського голови

Київ, 19 грудня 2001 - Олександр Омельченко очолив столичну адміністрацію наприкінці травня 96 року, якраз напередодні Дня Києва. З того часу до здобутків мера моржа зарахувати безліч архітектурних споруд, реконструйованих вулиць і майданів. А після переконливої перемоги на виборах міського голови у травні 99 року Олександр Омельченко отримав ще й підтримку киян.

Здається він мав усе: симпатії громадян, підтримку влади, потужну команду. Не було лише політичного даху. Ним стала Українська партія “Єдність”. Причому столичний міський голова не став створювати нову партію, як це в Україні зробили більшість провідних політиків, а очолив існуючу. 1 грудня цього року 3-й позачерговий з‘їзд “Єдності” обрав його головою. Ось що Олександр Омельченко говорив делегатам з‘їзду:

“Нам сьогодні, як ніколи потрібна єдність. Єдність насамперед у наших мріях і діях. Досвід столиці це підтверджує. Сьогодні треба змінити життя на краще”.

Зміни на краще у Києві бачить і перший міський голова столиці Іван Салій:

“У Києві ситуація стабільна. Особливо в центральних районах місто розвивається швидкими темпами. Інша справа, що місто також має свої проблеми. Потрібно 7 мільйонів “хрущовок” переобладнати, потрібно побудувати Метро. Але держава не бере під “патронат” такі велетенські об‘єкти, а бюджету Києва недостатньо. Києв має проблеми, але сам їх і вирішує”.



Детальніше про проблеми Києва розповідає попередник Олександра Омельченка на посаді міського голови столиці Леонід Косаківський:

- У Києві зараз в два рази будується менше житла для черговиків, хоча загальна кількість його збільшується. Куди йдуть ці квартири? Будується менше в 3-4 рази дитячих садків і шкіл ніж у 95 році. В лікарнях не вистачає ліків. Навіть простирадла люди з собою носять.

- Але повністю виплачуються зарплати і пенсії!

- Це не заслуга міської влади, оскільки цим займається Верховна Рада, яка забезпечує фінансовими ресурсами Київ в надмірних межах. Тому приписувати собі невластиве не потрібно.

Однак, незважаючи на проблеми, у Верховній Раді подейкують, що Олександр Омельченко збирається спускати Київське водосховище, будувати тимчасовий канал для Дніпра навколо Києва, щоб відремонтувати мости і покласти плитку з під світкою на дно цієї річки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG