Доступність посилання

ТОП новини

“Україні – Помісну Православну Церкву”


“Україні – Помісну Православну Церкву”

Київ, 21 грудня 2001 - Як не прикро визнавати, але й на десятому році Незалежності українське суспільство ще не структурувалося в єдину політичну націю. Фахівці вбачають кілька причин в такій ситуації. Але чи не найголовнішою називається відсутність єдиного духовно-конфесійного стрижня.

Таким стрижнем могла б стати Помісна Православна Церква. Принаймні, так вважають учасники установчої конференції, яка відбулася сьогодні в Києві.

“Україні – Помісну Православну Церкву”. Це не гасло, а назва Всеукраїнського громадського об’єднання, установча конференція якого відбулася 21 грудня у приміщенні Національної Спілки письменників України. Цьому зібранню передували виборчі конференції по всій Україні, котрі делегували до Києва своїх представників. У назві організації полягає і її мета – сприяння об’єднанню всіх гілок українського православ”я, що відповідає інтересам мільйонів віруючих, а також дасть поштовх до згуртування української нації.

Як зазначив народний депутат Павло Мовчан, головуючий на зібранні, з незалежністю української церкви не погоджується Московський патріархат, але за його логікою сама Українська держава є неканонічною. Незалежна Церква - це основний державотворчий сегмент, - наголосив у своєму виступі Патріарх Київський і всієї України - Руси Філарет.

Як члени об’єднання, а також Павло Мовчан, обраний головою нової організації, будуть намічене втілювати в життя, покаже час. І то найближчий.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG