Доступність посилання

ТОП новини

Громадянину Польщі Олександру Орлову заборонено в’їзд в Україну


Громадянину Польщі Олександру Орлову заборонено в’їзд в Україну

Одеса, 24 грудня 2001 - Правозахиснику, незалежному журналісту, громадянину Польщі Олександру Орлову відтепер заборонено в’їзд в Україну. Про це Він повідомив по телефону з Кракова нашому кореспонденту в Одесі.

Процедура повернення авіапасажира видана Олександру Орлову у київському аеропорту “Бориспіль”.

Він повертався в Україну після зустрічей з західними журналістами. Про результати поїздки та проведених бесід, присвячених інформації про можливі контрабанду або незаконний продаж української зброї, Він планував розповісти через незалежні засоби масової інформації. Необхідність приїзду в Україну була викликана ще і тим, що вже рік і вісім місяців в Одесі проти громадянина Польщі Олександра Орлова розглядається, за його словами, сфабрикована правоохоронними органами карна справа. У ресторані “МакДональдс” під час чергової операції затримання, як поінформував пан Орлов, йому було підкладено наркотики. На 17 січня 2002 року призначено нове засідання у цій справі в Жовтневому районному суді міста. Заборона в’їзду в Україну поставила його під загрозу зриву.

На запитання – чому Олександру Орлову не дозволили в’їзд в Україну черговий прикордонної частини аеропорту “Бориспіль” відповідати не погодився порадивши звертатися безпосередньо до громадянина Польщі. “Йому все пояснили”, - сказав прикордонник і поклав телефонну слухавку.

Тим часом, у документі “Процедура повернення авіапасажира” виданому пану Орлову, акція прикордонників пояснюється лише такими словами “Заборона в’їзду в Україну”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG