Доступність посилання

ТОП новини

Відкрите акціонерне товариство «Прикарпаттяобленерго» звернулося до господарського суду області з позовом про стягнення заборгованості з концерну «Лукор»


Відкрите акціонерне товариство «Прикарпаттяобленерго» звернулося до господарського суду області з позовом про стягнення заборгованості з концерну «Лукор»

Івано-Франківськ, 27 грудня 2001 - Згідно з вимогою, яку ставлять енергетики, найбільше підприємство регіону повинно негайно виплатити їм понад 20 мільйонів гривень.

Представники приватизованої енергопостачальної компанії «Прикарпаттяобленерго» заявили, що судовий позов до найбільшого підприємства регіону концерну «Лукор» може бути відкликаний, якщо боржник розрахується за спожиту електроенергію до початку наступного року. Сума заборгованості становить 23 з половиною мільйони гривень. Борг виник як результат невчасної проплати з боку «Лукору» за електроенергію в серпні. Підприємству енергетиками було встановлено ліміти енергоспоживання. Однак концерн перевищив витрати електроенергії. Як повідомив один з керівників «Лукору, який просив не називати його прізвища, між підприємством-боржником та компанією-енергопостачальником ідуть переговори і всі суперечливі питання будуть вирішені поза судовою залою. Він також наголосив, що борг за електроенергію виник через те, що кошти підприємства проходять через російську сторону – співзасновника «Лукора» компанію «Лукойл» і їй потрібен час для конвертації валютного виторгу. Водночас експерти-економісти заявили, що цей позов не що інше, як спосіб тиску на всіх інших боржників «Прикарпаттяобленерго». Адже якщо енергетики подають до суду на найбільше підприємство області, то для всіх інших боржників є привід серйозно задуматись.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG