Доступність посилання

ТОП новини

СБУ пiдбила пiдсумки своєї дiяльностi в 2001 роцi


СБУ пiдбила пiдсумки своєї дiяльностi в 2001 роцi

Основнi зусилля Служби безпеки України в 2001 роцi були зосередженi на своєчасному виявленнi i локалiзацiї загроз державної безпеки, стабiлiзацiї соцiально-економiчної ситуацiї в країнi, сприяннi органам держвлади в закрiпленнi позитивних тенденцiй в економiцi, пiдтримцi громадського порядку консолiдацiї суспiльства.

Мова про це йшла на розширеному засiданнi колегiї СБУ в середу, на якому пiдбивалися пiдсумки оперативно-службової i слiдчої дiяльностi вiдомства в 2001 роцi.

На засiданнi говорилося про дiяльнiсть спецслужби в галузi контррозвiдувального захисту економiки держави. промисловостi. Внаслiдок дiяльностi СБУ на цьому напрямi до державної скарбниці повернено майна i цiнностей за рiшенням судiв на суму близько 31 млн. грн.

У 2001 роцi слiдчими РБ України завершене розслiдування низки масштабних кримiнальних справ, зокрема, зi звинувачення групи осiб в органiзацiї масових заворушень. У галузi захисту державного суверенiтету, конституцiйного ладу i територiальної цiлiсностi України вжито заходiв, спрямованих на запобiгання конфлiктам i негативним виявам у суспiльствi.

Враховуючи останнi подiї в свiтi, значну увагу придiлялося боротьбi з тероризмом.

У галузi боротьби з корупцiєю i оргзлочиннiстю виявлено i лiквiдовано низку каналiв контрабанди наркотикiв, незаконної мiграцiї, лiквiдовано низку транснацiональних органiзованих злочинних угруповань. Правоохоронним органам iнших країн передано кiлька особливо небезпечних злочинцiв, що перебували в мiжнародному розшуку.
XS
SM
MD
LG