Доступність посилання

ТОП новини

Медицина і благодійність


Медицина і благодійність

Київ, 27 грудня 2001 - Традиція благодійності, благочинності поволі відроджується в Україні – про це свідчить кількість заходів, які протягом грудня відбувались у Києві та інших українських містах. І першими отримують подарунки від представників влади, ділових кіл та благодійних організацій люди, які мають проблеми із здоров’ям. Лікарі ж кажуть, що ці люди з розумовими і фізичними вадами, інваліди потребують допомоги постійно, а не тільки у святкові чи виборчі дні.

Можливо, саме тому в останні роки українські лікарі долучаються до роботи благодійних фондів і центрів соціальної реабілітації інвалідів – адже кому, як не медикам, найкраще знати потреби хворих. Популярною формою підтримки стала допомога лікарням та будинкам інвалідів у вигляді медичного і технічного обладнання, закупівлі медикаментів тощо. Крім того, держава і спонсори підтримують окремі оздоровчі програми, розроблені лікарями, а подеколи беруть участь у створенні “бізнес-планів” таких програм. Слово – представниці міжнародного жіночого клубу Генріетті Лебедевій: “Ми маємо програми для реабілітації людей з фізичними і розумовими вадами, які розроблено спільними зусиллями з фахівцями-дікарями відповідного профілю”.

Названий вище клуб об’єднує дружин дипломатів та іноземних бізнесменів, які працюють в Україні. А самі бізнесмени також намагаються через свої фірми надати посильну допомогу тим, хто її потребує. І, мабуть, все таки правильно те, що ми усі – люди різних держав, традицій і культур – вітаючи одне одного з святами, зичимо здоров’я. І намагаємося допомогти тим, хто не має величезного Божого дару під назвою Здоров’я.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG