Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок майбутньої участі в міжнародній миротворчій місії в Афганістані німецький бундесвер може опинитися на межі своїх можливостей


Внаслідок майбутньої участі в міжнародній миротворчій місії в Афганістані німецький бундесвер може опинитися на межі своїх можливостей

Німеччина, 28 грудня 2001 – Внаслідок майбутньої участі в міжнародній миротворчій місії в Афганістані німецький бундесвер може опинитися на межі своїх можливостей, вважає голова спілки військовослужбовців бундесверу Бернгард Герц. На його думку, для виконання взятих на себе зобов’язань в рамках антитерористичної кампанії Німеччина буде змушена відкликати частину свого континґенту з Боснії.

У Німеччині дедалі частіше можна почути про те, що стан, у якому нині перебуває бундесвер, не дозволяє німецьким солдатам брати повноцінної участі в міжнародних миротворчих операціях. Міністр оборони ФРН Рудольф Шарпінґ днями знову закликав прискорити перетворення в армії. «Лише сучасний бундесвер буде здатний зробити відчутний внесок в зміцнення миру на планеті», – заявив німецький міністр.

Нова дискусія про невідкладність реформ в армії розгорілися після того, як постало питання про відрядження німецьких солдатів до Афганістану в рамках міжнародної миротворчої місії ООН. В інтерв’ю другій програмі німецького телебачення голова спілки військовослужбовців бундесверу Бернгард Герц наголосив, що, направивши свої підрозділи до Афганістану, німецька армія не зможе повною мірою виконувати інші завдання і буде змушена навіть порушити питання про відкликання частини своїх підрозділів із Боснії.

Нагадаємо, що минулої суботи німецький Бундестаґ дав зелене світло на відправлення до Афганістану однієї тисячі двохсот військовослужбовців бундесверу. Однак тепер експерт із питань оборони парламентської фракції соціал-демократів Петер Зумклев заявив, що насправді бундесвер зможе направити до Афганістану дещо менше солдатів.

За словами представника міністерства оборони ФРН, очікується, що передовий підрозділ бундесверу чисельністю в двісті військовослужбовців прибуде до Кабула вже в перших числах січня. Крім німців, до складу передового загону миротворчих сил ООН в афганській столиці увійдуть також нідерландські та датські солдати.

Тим часом голова спілки військовослужбовців бундесверу Бернгард Герц наголосив на тому, що місія в Афганістані є ризикованою справою. На його думку, п’ятитисячний міжнародний континґент, який спочатку буде дислоковано лише в Кабулі, не в стані відвернути небезпеку громадянської війни в Афганістані.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG