Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр Ізраїлю Арієль Шарон заборонив президентові країни Моше Кацавові виголосити промову у законодавчій раді Палестинської автономії


Прем’єр-міністр Ізраїлю Арієль Шарон заборонив президентові країни Моше Кацавові виголосити промову у законодавчій раді Палестинської автономії

Моше Кацав мав намір запропонувати палестинцям так звану «худну» – традиційне мусульманське перемир’я без попередніх умов. Аріель Шарон заявив, що ініціатива президента може «завдати шкоди державі Ізраїль». Пізніше офіс прем’єр-міністра оприлюднив заяву, у якій не було жодних оцінок пропозиції Кацава.

Як повідомило ізраїльське радіо, міністр закордонних справ Шимон Перес також негативно оцінив наміри президента країни виступити перед палестинцями.

За конституцією Ізраїлю президент має лише представницькі обов’язки.

На Західному березі Йордану сьогодні зранку тривала стрілянина між ізраїльськими військовими та палестинцями.

Спецпідрозділи ізраїльської армії за підтримки танків увійшли до палестинського міста Кабатія та арештували п’ятьох активістів екстремістського угруповання “Хамас”. Серед арештованих – один із керівників “Хамаса” Нассер Закарне, а також Рійяд Айяд, організатор мінометних обстрілів єврейських поселень і армійського блокпосту у смузі Газа.

У понеділок глава палестинської автономії Ясир Арафат заявив, що сподівається на створення в новому році незалежної палестинської держави зі столицею в Єрусалимі.
XS
SM
MD
LG