Доступність посилання

ТОП новини

У Берліні керівники центральних банків держав Європейського Союзу підбивать підсумки перших трьох днів обігу нової єдиної валюти євро


У Берліні керівники центральних банків держав Європейського Союзу підбивать підсумки перших трьох днів обігу нової єдиної валюти євро

Вім Дейзенберґ, президент Європейського центрального банку, ознайомив сьогодні журналістів із висновками банкірів. За словами Дейзенберґа, “Через два дні після запровадження банкнот і монет євро я можу сказати, що дев’ятьма мільярдами банкнот і понад 51 мільярдом монет користуються понад 300 мільйонів громадян у 12 країнах. Отже, ми бачимо, що перехід відбувся дуже спокійно, навіть легше, ніж ми очікували і сподівалися”.

Курс загальноєвропейської валюти щодо долара дещо впав, якщо порівнювати з учорашнім днем, але залишається на рівні близько 90 американських центів за один євро.

Із переходом на єдину валюту виявилась велика різниця в цінах на багато товарів у країнах ЄС.

Згідно з попередніми оцінками агенства Ройтерз, літр молока коштує у Франції вдвічі, а в Італії втричі дорожче, ніж у Німеччині.

Автомобіль “Рено Меґан” можна придбати в Люксембурґу і Бельґії, заплативши приблизно на 4 тисячі євро менше, ніж у Німеччині, і на 7 тисяч – ніж у Фінляндії чи Португалії.

Тим часом сьогодні було виявлено першу фальшиву купюру євро.

Знахiдка була зроблена в Нiмеччинi, в поїздi, що зв'язує Кельн із Тройсдорфом. Ідеться про купюру вартiстю 50 євро.
XS
SM
MD
LG