Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Омельченко відповідає на запитання Радіо Свобода з приводу неоднозначного інтерв’ю президента України, надрукованого в останньому числі тижневика “2000”


Олександр Омельченко відповідає на запитання Радіо Свобода з приводу неоднозначного інтерв’ю президента України, надрукованого в останньому числі тижневика “2000”

Київ, 2 січня 2002 – Останнє число тижневика “2000”, яке побачило світ напередодні нового року, надрукувало розлоге інтерв’ю головного редактора цього видання Сергія Кичигіна з президентом України Леонідом Кучмою. Частина розмови торкається столиці України і міського голови Києва. Інтерв’ю містить вельми неоднозначні висловлювання.

На моє прохання їх коментує спеціально для Радіо Свобода міський голова Олександр Омельченко.

На запитання Сергія Кичигіна (цитую в українському перекладі з російського оригіналу): “А з чим іще в роботі нинішньої Верховної Ради Ви не можете погодитись?” – Леонід Кучма відповів так: “Скажіть, хіба це правильно, щоб мер Києва створював свою фракцію? За три місяці до виборів? А завтра що? Губернатори Донецька чи Львова візьмуться за формування власних фракцій? У такій політиці також моралі немає”.

Ось що сказав з цього приводу київський міський голова: “Думаю, що це запитання сам собі задав і відповідь сам собі придумав головний редактор…”

Я попросив Олександра Омельченка обґрунтувати цю думку. Говорить Олександр Омельченко: “Леонід Данилович чудово знає про багатопартійність в Україні. І мер Донецька, і губернатор Львова… очолювали і очолюють партійні осередки. Така в нас система, тому не міг Леонід Данилович таку відповідь дати. Мабуть, це новорічний жарт”.

А ось іще одне місце з інтерв’ю президента України: “Коли говорять, що, мовляв, треба захищати інтереси Києва – то вже від Києва треба країну захищати! Маю на увазі те, що Київ нині перебуває в тепличних умовах: усі, хто працює в Україні, гроші тримають у Києві. Звідси – відповідні відрахування в бюджет. І кияни повинні розуміти, що на столицю працює вся держава, А меценатом за рахунок інших, звичайно, бути легше, аніж опинитися в становищі регіонів”.

Свій коментар пан Омельченко розпочав із фрази про те, що Київ – єдиний спонсор у державі. І далі продовжив: “ Вилучення частки з Києва – 36%, а з таких регіонів, як Одеський, Дніпропетровський, Донецький, Львівський – у межах 9-14%, тому я сьогодні шукаю цього головного редактора, завтра буду виясняти”.

Це був міський голова Києва Олександр Омельченко. Він відповів на запитання Радіо Свобода з приводу досить-таки неоднозначного інтерв’ю президента України Леоніда Кучми, надрукованого в останньому числі тижневика “2000”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG