Доступність посилання

ТОП новини

Хто стане головним суперником нинішнього канцлера Німеччини, соціал-демократа Герхарда Шрьодера на майбутніх виборах до бундестагу?


Хто стане головним суперником нинішнього канцлера Німеччини, соціал-демократа Герхарда Шрьодера на майбутніх виборах до бундестагу?

Берлін, 4 січня 2002 - Цілком імовірно, що вже наступного тижня на традиційній зустрічі баварського Християнсько-соціального союзу в містечку Кройт це питання буде з’ясовано.

Традиційний січневий форум Християнсько-соціального союзу в Кройті є легендарною зустріччю. Принаймні з того часу, як Франц Йозеф Штраус 1976 року оголосив на ньому про вихід ХСС з політичного блоку з християнськими демократами і утворення власної фракції в бундестазі. Щоравда невдовзі після цього, Штраус переглянув своє рішення і фракцію ХДС / ХСС було збережено. Однак не в останню чергу завдяки такому політичному маневру йому вдалося домогтися того, що 1980-го року його було висунуто кандидатом на посаду канцдера. Правонаступник Штрауса нинішній прем”єр-міністр Баварії Едмунд Штойбер в ці дні розбурхав так званий “старий дух Кройта”. Хоча лідер ХСС і не погрожує розколоти фракцію консервативних партій в бундестазі, але він зумів в дискусіях щодо різних нагальних проблем представити себе як надзвичайно компетентного політика і таким чином за рейтингом популярності залишити далеко позаду лідера партнерського Християнсько-демократичного союзу Ангелу Меркель. Навіть представник ХДС Вольфганг Босбах в одному із своїх останніх інтерв”ю звернув увагу на те, що більшість парламентської фракції ХДС / ХСС виступає за висування Штойбера кандидатом на посаду канцлера Німеччини. Глава земельного уряду Баварії, однак, поки що вміло уникав відповіді на запитання, чи дасть він свою згоду в разі надходження подібної пропозиції. Можливо він все ж таки внесе ясність в це питання під час форуму своєї партії в Кройті. Тимпаче, що в лавах ХСС наростає занепокоєння поведінкою глави ХДС Ангели Меркель, яка демонструє неабияку волю, спрямовану на зосередження влади в своїх руках. Отже, як зауважують коментатори, цілком імовірно, що ХДС та ХСС стоять перед початком відкритого протистояння в питанні про те, хто очолить їхню спільну передвиборну кампанію і кине виклик лідеру соціал-демократів Герхарду Шрьодеру. Нагадаємо, що вибори до німецького бундестагу мають відбутися 22 жовтня цього року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG