Доступність посилання

ТОП новини

Міністри закордонних справ шести країн-учасниць Шанхайської групи співпраці заявили сьогодні у Пекіні, що підтримують міжнародні сили у боротьбі з тероризмом


Міністри закордонних справ шести країн-учасниць Шанхайської групи співпраці заявили сьогодні у Пекіні, що підтримують міжнародні сили у боротьбі з тероризмом

Міністри з Росії, Китаю та чотирьох держав Центральної Азії – Казахстану, Киргизії, Таджикистану та Узбекистану ухвалили рішення створити реґіональну антитерористичну організацію та «механізм гарантії безпеки». Однак, вони висловили занепокоєння розширенням акції, очолюваної США, в Афганістані без узгодження з ООН.

Водночас, міністр закордонних справ Таджикистану Талбак Назаров сьогодні у Пекіні заявив:

«Ми вважаємо, що боротьбу з терористами необхідно вести до кінця. У цьому ключі ми вважаємо, що не потрібно створювати непотрібного ажиотажу довкола перебування збройних підрозділів антитерористичної коаліції у тому чи іншому реґіоні. Я це говорю зі всією відповідальністю. Тероризм не буває великим чи малим. Це таке зло, яке потрібно знищити до кінця».

Міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов заявив:

«Стосовно Афганістану держави члени організації Шанхайської співпраці виступають за створення надійних гарантій того, щоб ця країна ніколи більше не загрожувала сусідам і світовому співтовариству поширенням тероризму, сепаратизму та екстремізму».

Міністр закордонних справ Китаю Тан Цзясюань наголосив:

«Шість держав членів Шанхайської організації співпраці глибоко зацікавлені у розвитку Афганістану і всі члени поділяють думку, що Афганістан стане мирною та нейтральною державою і підтримуватиме дружні відносини з усіма своїми сусідами».
XS
SM
MD
LG