Доступність посилання

ТОП новини

Поліпшення стандартів освіти – один з пріоритетів для британського уряду


Поліпшення стандартів освіти – один з пріоритетів для британського уряду

Лондон, 9 січня 2002 – Додаткове «фінансове впорскування» до освітянської галузі, про яке щойно було оголошено, буде скеровано, насамперед, на технологічне забезпечення вчителів. Міністр освіти Великої Британії Естель Моррис одержала від міністерства фінансів 200 мільйонів фунтів стерлінгів під кілька проектів, один з яких покликаний модернізувати працю вчителів. Пані Моррис мала кілька зустрічей з міністром фінансів та секретарем державної скарбниці – по тому, як у листопаді у передбюджетному звіті уряду оголошено про додаткове фінансування системи охорони здоров’я на суму 1 мільярд фунтів, але нічого додаткового для шкіл. Міністр освіти наголошувала на тому, що бюджети шкіл починають потерпати через проблеми у галузі здоров’я і кризовий стан у системі громадського транспорту. Результатом її зусиль стали ці гроші, що походять з резервного фонду скарбниці.

100 мільонів піде на позики на приватні ініціативи щодо будівельних проектів у системі шкільництва, 50 мільйонів – на технічні засоби для вчителів і 45 мільйонів – на інші заходи – такі як публікація державної шкільної програми в інтернеті. За допомогою цього «впорскування» міністр фінансів подвоїть суму, призначену на закупівлю «лаптопів» – портативних комп’ютерів для вчителів. Про цю схему модернізації праці вчителів Естель Моррис оголосила у середу на лондонській конференції з інформаційних технологій. Загальна сума, що надається на комп’ютеризацію праці вчителів, тепер становить сто мільйонів фунтів стерлінгів. Портативні комп’ютери гратимуть ключову роль у модернізації навчального процесу. Персонал використовуватиме їх для того, щоби миттєво робити доступними для колег плани уроків, передавати електронною поштою домашнє завдання тощо.

З 2000-го року британським учителям було пропоновано «ваучери» на суму 500 фунтів для купівлі портативних комп’ютерів. Це близько половини ціни найпростішого «лаптопа». Отож, лише 32 тисячі вчителів скористалися з цієї можливості. Але вже з цього літа вчителям не треба буде платити нічого, проте їхній комп’ютер буде власністю школи. Міністерство освіти очікує, що 100 тисяч вчителів виграють від цієї нової схеми, тож загальна кількість портативних комп’ютерів – завдяки урядовим програмам для вчителів – складе 150 тисяч.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG