Доступність посилання

ТОП новини

До зимових олімпійських ігор ще майже місяць – українські спортсмени готуються виїхати до СолтЛейк Сіті кількома тижнями раніше завдяки канадським приятелям Олімпійського комітету України


До зимових олімпійських ігор ще майже місяць – українські спортсмени готуються виїхати до СолтЛейк Сіті кількома тижнями раніше завдяки канадським приятелям Олімпійського комітету України

Торонто, 10 січня 2002 – Підтримку заокеанської діаспори українські спортсмени відчувають упродовж усіх десяти років незалежності. Відтоді, як вони стали учасниками престижних змагань, українське центральне спортивне товариство, до складу якого і входять канадські приятелі Олімпійського комітету України, надало на допомогу українським спортсменам близько двох мільйонів доларів. 40 тисяч канадських доларів, зібраних напередодні Олімпіади у Солт Лейк Сіті призначено для того, щоби винайняти в олімпійському містечку помешкання, що дасть змогу учасникам української збірної адаптуватися тут і проветси попередні тренування. Окрім головних спонсорів – Кредитової спілки Будучність, Корпорації міст і родини Куструбів – до цієї справи долучилися численні жертводавці, учасники вже традиційних у Канаді передолімпійських банкетів. Пригодилася і виручка від різдвяної коляди.

І ось, як повідомив у інтерв’ю для радіо Свобода президент канадських приятелів національного Олімпійського комітету України Стах Габа, 20 січня очікують прибуття до Солт Лейк Сіті українських олімпійців. Сам же Стах Габа переконаний, що роль спортсменів як посланців України важко переоцінити. Він, зокрема, навів приклад Оксани Баюл і назвав імена десятків інших українських спортсменів, які принесли Україні славу й нині відомі усьому світові. Тому, мовляв, і може України завжди розраховувати на підтримку спортсменів діаспорою. А чого сподіваються канадські приятелі Олімпійського комітету від збірної України на зимовій олімпіаді?

Стах Габа

Як Бог нам дасть, ми будемо сподіватися на краще. Але як буде, так буде. Вже те, що Україна виступає як держава в Олімпіаді, є гордість. Ми також горді, що вперше України виступає в хокеї, це до того ще не було. У змаганнях з національної ліги з Канади і Америки мають виступати з Україною. Так що це буде велика поміч для української команди. Також маємо прекрасний «фрі-стайл»… Це сподівання, а що вйде, це вже Божа ласка.

Надія Базів

Тим часом, очолювані Стахом Габою канадські приятелі Олімпійського комітету України не збираються обмежуватися лише матеріальною допомогою спортсменам. Підтримати їх морально напередодні 8 лютого вирушать з країни кленового листка у Солт Лейк Сіті численні прихильники українських олімпійців. А нам залишається сподіватись, що українські спортсмени віддячать за підтримку канадським приятелям анціонального Олімпійського комітету золотими медалями.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG