Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

Перед загрозою зупинки опинився електротранспорт у Кіровограді, Херсоні, Дніпропетровську. Серед причин - нестача коштів та застарілий транспортний парк. Катастрофічне становище галузі стало головною темою всеукраїнської конференції транспортників, яка розпочала свою роботу у Дніпропетровську. Транспортники стверджують, що корінь зла криється у популістських рішеннях центральної влади, яка роздає пільги і не турбується про їхню компенсацію. 80 відсотків пасажирів трамваїв і тролейбусів їздять, за інформацією нещодавно створеної асоціації електртранспортників, безплатно. А 253 мільона гривень, виділених минулого року мінфіном на покриття пільг на проїзд в електричках та міському транспорті, це лише 20 відсотків від реальних витрат.

Міністерство фінансів разом з Нацбанком України внесли більше 10 мільйонів євро до Німецько-українського фонду, що кредитує малий та середній бізнес. Тепер капітал фонду, який до цього фінансувався лише урядом Німеччини, зріс майже втричі, а отже вигідні кредити можуть отримати більше підприємців. Безпосередню роботу з клієнтами здійснюють українські банки-партнери, серед яких "Приватбанк", банк "Аваль" та інші.

За даними джерел у Німеччині, за весь час роботи в Україні Німецько-український фонд надав понад 3 тисячі кредитів на загальну суму в 30 мільйонів євро. Результатом стала поява в секторі малого та середнього бізнесу більше, ніж 10 тисяч нових робочих місць. При цьому частка неповернутих кредитів складає менше 1 відсотка.

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між урядами України і США про співпрацю в реформуванні і підвищенні якості освіти у сфері фінансового обліку та аудиту. У ньому визначена рамкова основа і механізми співпраці з реформування освіти в сфері обліку та аудиту у вищих навчальних закладах України.

Упродовж року і семи місяців, поки триватиме програма, Агенство США з міжнародного розвитку надасть Україні допомогу в розробці і впровадженні комплексної програми підвищення кваліфікації викладачів обліку та аудиту. Крім цього Агентство допоможе сформувати групу кваліфікованих українських викладачів-інструкторів, які викладатимуть на курсах підвищення кваліфікації викладачів на всій території України згідно з новою навчальною програмою вищої освіти в сфері обліку і аудиту.

Уряд пропонуватиме президенту накласти вето на закон про повернення заощаджень громадян до 2015 року

Прем’єр - міністр наголосив, що цей закон не забезпечений бюджетними коштами. Зокрема, за його словами, згідно з законом, починаючи з 2002 року на компенсаційні виплати з бюджету треба буде спрямовувати мінімум 9,6 млрд. грн. щороку, а через 5 років - мінімум 18 млрд. грн. Водночас у державному бюджеті на поточний рік суму видатків на відновлення заощаджень закладено у розмірі 500 млн. грн., при цьому вона удвічі більша за аналогічний показник 2001 року. Водночас А.Кінах зазначив, що Президент і Кабінет Міністрів роблять усе, щоб це "трагічне для великої кількості людей в Україні" питання поступово вирішувалося, але на основі результатів діяльності економіки, а не шляхом ухвалення популістських рішень під час загострення передвиборчої політичної конкуренції.

Ріст валового внутрішнього продукту в Україні в 2001 році склав 9%, у порівнянні з 2000 роком.

Про це повідомив помічник віце-прем'єра України Василя Рогового Сергій Самойленко, посилаючись на дані Державного комітету статистики. Упродовж року уряд поліпшив прогноз росту ВВП із початкових 4% до 8%. ВВП України вперше за роки незалежності зріс у 2000 році - на 5,8%.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG