Доступність посилання

ТОП новини

Про ситуацію з місцевими виборами в Криму


Про ситуацію з місцевими виборами в Криму

Симферополь, 16 січня 2002 - Територіальну виборчу комісію з виборів депутатів Симферопольської міської ради формуватиме Верховна Рада Криму. Про це стало відомо пізно ввечері у вівторок, коли депутати міськради втретє поспіль не змогли затвердити склад виборчкому. Ухвалення списку з 15 кандидатур до територіальної виборчої комісії, який згідно із законом про вибори депутатів місцевих рад, запропонував міський голова Симферополя Валерій Єрмак, заблокували комуністи, котрі мають більшість місць у міськраді.

За чинним законодавством 15 січня минув термін, коли необхідно було сформувати територіальну виборчу комісію з виборів депутатів міськради і міського голови Симферополя. Тепер, оскільки симферопольські депутати не змогли цього зробити, то її, за законом, формуватиме Верховна Рада Криму, де комуністи мають і депутатську більшість, і свого спікера. Схоже, сформувавши переважно із своїх прихильників Центральну виборчу комісію Криму, спікер місцевого парламенту, комуніст Леонід Грач отримав можливість затвердити і такий же симферопольський виборчком.

Разом з тим, тривають суперечки довкола діяльності ЦВК автономії. В середу кілька громадських організацій Криму знову звернулися до Прокуратури АРК зі скаргою на дії кримської виборчої комісії. Зокрема, опротестовуються так звані “Методичні рекомендації про порядок висунення і реєстрацію кандидатів у депутати Верховної Ради АРК”, які, на думку представників громадськості, суперечать чинному законодавству, а Центрвиборчком автономії, ухваливши цей документ, перевищив свої обов’язки. Втім, відповіді на попередні скарги до прокуратури на дії виборчої комісії Криму досі немає.

У середу ж Верховна Рада АРК на своїй сесії ухвалила кошторис витрат на проведення виборів депутатів місцевого парламенту у размірі 11 з половиною мільйонів гривень, запропонований ЦВК Криму. Правда і цього разу ухвалення відповідної постанови проходило бурхливо і з протестами опозиції. Схоже, кримському прокурору знову додасться роботи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG