Доступність посилання

ТОП новини

Про настрої українських моряків напередодні виборів


Про настрої українських моряків напередодні виборів

Одеса, 17 січня 2002 - Президент Чорноморського християнського центру “Місія для мореплавців” Олександр Сорокін в інтерв’ю для Радіо “Свобода” висловив думку, що серед українських мореплавців нинішня виборча кампанія не викликає належного зацікавлення. Причина у економічному стані в Україні, від якого страждають і працівники моря.

За словами Олександра Сорокіна, таку позицію можна зрозуміти.

Пан Сорокін продовжує:

“Досить подивитися на те, скільки міністрів, які відповідають за морську галузь, змінилося за останні роки. Утворено величезну кількість різноманітних адміністрацій та морських департаментів. Тим часом, український флот і далі стрімко зникає зі світової мапи. Досить нагадати сумну долю Чорноморського пароплавства”.

Державних чиновників не цікавить і доля українських моряків, які потрапили у складні ситуації в зв’язку з боргами ЧМП. Яскравий приклад – доля екіпажу судна “Одеса”, який вже не один рік бідує в італійському порту Неаполя. Ситуація з “Одесою” викликає вже сміх у всього світу. Всі розмови про перспективи повернення судна Україні залишаються на рівні розмов. Так само безрезультатними є і аукціони з продажу колись популярного пасажирського лайнера.

Президент Чорноморського християнського центру “Місія для мореплавців” Олександр Сорокін вважає, що ставлення моряків до участі у найближчих виборах може змінити лише надзвичайна ситуація.

За його словами, нині зацікавлення до передвиборчих процесів виявляє лише невелика частина працівників моря. Але це не є гарантією, що вони підуть на голосування та активно висловлять власну позицію.

Говорить Олександр Сорокін:

“Такі речі, як брудні передвиборчі махінації, спостереження за приватним життям політиків – ускладнюють ситуацію. Мені взагалі незрозуміло, чому владного чиновника, якого обвинувачують у конкретних злочинах, від яких засоромився б навіть найжахливіший злодюга, неможливо відправити у відставку. Моряки це теж бачать, тому не вірять сучасним українським владоможцям.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG