Доступність посилання

ТОП новини

Посол Ізраїлю – про присутність України на Близькому Сході


Посол Ізраїлю – про присутність України на Близькому Сході

Київ, 17 січня 2002 - 16 січня завершився візит делегації України, очолюваної міністром закордонних справ Анатолієм Зленком, до країн Перської затоки - Кувейту, Катару, Оману та Об’єднаних Арабських Еміратів. Крім того, фахівці Міністерства закордонних справ України постійно відстежують події, що відбуваються на Близькому Сході. Це дозволяє дипломатам та аналітикам / і не лише українським / зробити висновок, що офіційний Київ демонструє свою присутність на Близькому Сході, як регіоні, перспективному, у першу чергу, в торговельно-економічній сфері. Як це розцінюють у самому близькосхідному регіоні? Слово надзвичайному і повноважному послові Ізраїлю в Україні Анні Азарі:

“Я думаю, що це здорова оцінка своїх можливостей і розуміння того, що цей регіон – давній торговельний партнер ще Радянського Союзу – становить значний інтерес і для сучасної України. Ми завжди підкреслювали, що ладні підтримати ініціативу України на ринках Близького Сходу, і сподіваємося, що Україна і надалі провадитиме у регіоні свою нинішню економічну політику і не продаватиме небезпечні матеріали небезпечним країнам , таким як Іран. Згідно з даними, що ми отримуємо з Києва, цього не відбувається. А отже, йдеться про вихід українських товаровиробників на близькосхідний ринок.”

Богдана Костюк:

“Пані Азарі, а чи не може вплинути на імідж України у близькосхідному регіоні і на стосунки між Україною та Ізраїлем інцидент з літаком ТУ-154 у жовтні минулого року?”

Азарі:

“Стосунки між нашими державами залишилися добрими, про що свідчить грудневий візит міністра закордонних справ Ізраїлю до Києва. Відтоді, як Україна взяла на себе відповідальність за цей інцидент і розпочала переговори з ізраїльською стороною щодо компенсацій сім’ям і родичам тих, хто загинув під час авіакатастрофи , серйозних негативних наслідків бути не повинно. З іншого боку, якщо українська сторона і родичі загиблих не знайдуть компромісу при обговоренні розміру компенсацій, можуть виникнути певні проблеми.”

Богдана Костюк:

“В Україні знову здіймається хвиля усіляких повідомлень навколо імені відомого бізнесмена Вадима Рабиновича. Чи Ізраїль має до нього якісь претензії?”

Азарі:

“Я не маю інформації з цього питання. Наскільки мені відомо, ситуація, що склалася з паном Рабиновичем в Україні, надзвичайно мало висвітлювалась ізраїльською пресою, і у мене немає відповіді на ваше запитання.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG