Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

У ДОХОДНУ ЧАСТИНУ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА МАЄ ПЕРЕРАХУВАТИ ЦЬОГО РОКУ 450 МЛН. ГРИВЕНЬ ДИВІДЕНДІВ, НАРАХОВАНИХ НА ДЕРЖАВНУ ЧАСТКУ В СТАТУТНИХ ФОНДАХ АКЦІОНЕРНИХ ТОВАРИСТВ

Про це повідомив ForUm’y перший заступник голови ФДМ Михайло Чечетов.

Під час голосування закону про бюджет на 2002 рік уряд погодився на вимоги депутатів включити в цю статтю дивіденди «Укртелекому» за 2000 і 2001 роки, збільшено дивідендну квоту для «Нафтогазу України» за підсумками 2001 року на понад 100 млн. гривень.

У 2001 році із запланованих у бюджеті 250 млн. гривень ФДМ вдалося перерахувати 75 млн. гривень.

ЗАГАЛЬНИЙ ОБСЯГ ТОРГІВ ЦІННИМИ ПАПЕРАМИ НА ОРГАНІЗОВАНОМУ РИНКУ УКРАЇНИ В 2001 РОЦІ ВИРІС У 3 РАЗИ ДО 8 641 МЛН. ГРИВЕНЬ

Про це повідомили на прес-конференції керівники Першої фондової торгової системи, на частку якої припадає біля 72% загальних обсягів торгів.

Президент ПФТС Ірина Зоря охарактеризувала ринок цінних паперів як "несильний, хитливий, із незначною капіталізацією" і вважає за необхідне послабити державне регулювання цього ринку. Занадто багато системних ризиків", - вважає Зоря. Вона висловила сумнів у збільшенні обсягу продажів держоблігацій цього року. «Щоб ринок облігацій був активним, потрібно кілька років фінансової стабільності в країні.

CИТУАЦІЯ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ ХАРКОВА ГАЗОМ РІЗКО УСКЛАДНИЛАСЯ

Наявного зараз ліміту газу вистачить до 20-го січня. Про це повідомив заступник директора комунального підприємства "Харківські теплові мережі" Микола Голованєв. За його словами, у підприємства зараз немає грошей для подальшої передоплати за газ.

Для одержання газу в третій декаді січня потрібно зробити передоплату більш 10 млн. грн. "6 млн. грн. ми вже брали в кредит перед новим роком, хто ж нам зараз знову дасть гроші? А суму, що потрібна, ми повернути не зможемо ", - заявив Н.Голованєв.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG