Доступність посилання

ТОП новини

Регіональні еліти виходять на світовий ринок


Регіональні еліти виходять на світовий ринок

Київ, 21 січня 2001 - Останнім часом склад урядових делегацій України, які у пошуках ринків збуту вітчизняної продукції відвідують різні держави, обов’язково включають представників українських ділових кіл. Київські, запорізькі, львівські, маріупольські, одеські підприємці досліджують світовий ринок, а світовий ринок, у свою чергу, вивчає особливості українського товаровиробника.

Питання “чи чекає світовий ринок на українського товаровиробника” уже не стоїть на порядку денному: вироблені в Україні товари машинобудування, металургії, хімічної та легкої промисловості знайшли свої маленькі, але прибуткові ринки збуту і у сусідніх СНД-івських державах, і у країнах Центрально-східної Європи та Євросоюзу. Як сказав у інтерв’ю для Радіо “Свобода” надзвичайний і повноважний посол Бельгії в Україні П’єр Дюбюіссон:

“Не варто питати, чи готовий Євросоюз співпрацювати з Україною. А чи готова Україна до співпраці з ЄС, до виходу на світові ринки? На мою думку, Україні притаманна політична воля і, що найголовніше, економічний інтерес промислових груп з різних українських регіонів до роботи на міжнародному ринку. Люди, які роблять нині бізнес в Україні, не чекають на підписання якихось офіційних угод чи на міждержавні домовленості , вони самостійно виходять на європейські ринки, а останнім часом – на ринки Сходу”.

Власне, візит міністра закордонних справ Анатолія Зленка до держав Перської затоки, який відбувся минулого тижня, можна назвати своєрідною розвідкою українських фінансово-промислових груп до цього регіону. Принаймні, для компаній “АНТК імені Антонова”, “Укрнафта”, “Укртранснафта”, “Інтерпайп”, “Важмашімпекс”, “Запорізький завод металургійних виробів” ринки Близького Сходу – це реальна альтернатива ринкам Західної Європи чи Північної Америки, які, так би мовити, “зайнято” аналогічною продукцією інших товаровиробників.

Радник з комерційних питань Посольства Єгипту в Україні Ахмед аль-Фікі продовжує:

“В Україні у наявності економічне зростання, врівноважена економічна політика та фінансова стабілізація. Отже, це дало поштовх розвиткові виробництва, і відповідно – сприяло виходові української промисловості на міжнародні ринки”.

За словами пана аль-Фікі, це посилить роль України на ринках металопродукції, техніки військового призначення, по-перше. А по-друге, посилить роль регіональних еліт на економічному полі України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG