Доступність посилання

ТОП новини

Останній вибух в Одесі на вулиці Степова викликав чимало чуток не випадково


Останній вибух в Одесі на вулиці Степова викликав чимало чуток не випадково

Одеса, 24 січня 2002 - Схоже, правоохоронні органи не спроможні контролювати криміногенну ситуацію у причорноморському місті.

За останній час це вже друга надзвичайна подія, під час якої жертвами стають правоохоронні органи, причетні до справи банди Мар’янчука, яка нині розглядається в Одеському обласному суді. Розгляд справи триває у закритому для преси та громадськості режимі.

Першою жертвою став відомий в Одесі адвокат Василь Калиниченко.. Він відмовився захищати учасників вищезгаданого злочинного угруповання і мав отримати посаду голови Київського районного суду міста. Не пощастило, плани не стали реальністю. Злочинці застрелили його біля власного будинку пострілами у голову.

І ось новий замах на людину, причетну до багатьох резонансних справ, зокрема до “справи Мар’янчука”.

Як стало відомо, внаслідок вибуху автомашини “Жигулі” постраждали жінка та працівник прокуратури, який прибув для охорони та супроводу на роботу старшого слідчого прокуратури Одеси Галини Климович.

Правоохоронні органи, серед іншого, розглядають версію спроби замаху на життя або залякування слідчої, яка розслідує резонансні справи.

Коментуючи останні події в Одесі, голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Юрій Кармазин повідомив, що знає Галину Климович як кваліфіковану слідчу, яка постійно, на належному рівні розслідувала всі злочини.

Юрій Кармазин продовжує:

“Я знаю, що у неї було багато матеріалів, які були пов’язані зі справою Мар’янчука.

Слід добре відпрацювати версію, пов’язану з терактом з метою залякування. Ми ж бачимо, що зараз злочинці в Одесі безкарно вбивають людей, і ситуацію лише зміною складу правоохоронних органів змінити неможливо.

На жаль, замість проведення розслідування щодо зв’язків та діяльності колишнього керівника Одеської обласної міліції Івана Григоренка, його призначають першим заступником голови обласної держадміністрації. Він йде на підвищення і має у планах стати народним депутатом України”.

Юрій Кармазин вважає, що цей вибух є сигналом для президента України, для Ради Національної безпеки України.

За словами Кармазина, вони мають звернути увагу на ситуацію в Одеської області, не дати криміналітету далі правити цим регіоном.

Досить нагадати недалеке минуле: замахи на вбивство Едуарда Гурвіца. замовники не виявлені і не покарані, а виконавці при загадкових обставинах виходять на свободу.

Викрадення відомих людей, вбивство голови обласного арбітражного суду. Жоден із злочинів не є розкритий.

За словами Кармазина, в Одесі вже необхідно оголошувати надзвичайний стан. Він далі зазначив:

“Органи Служби Безпеки і МВС повідомили мені про те, що існує загроза життю мені і народному депутату України Едуарду Гурвіцу. То що ж це робиться? Правоохоронці відверто говорять, що не виключаються замахи на життя. Та у якій же ми країні живемо?

Ми ставили питання про необхідність очищення області від криміналітету і будемо далі це робити. Але, без конкретних заходів президента навести лад силами правоохоронних органів Одеси буде неможливо. Необхідні сили і підтримка всієї держави.

Терор вже залякує громадян”.

Стало відомо і те, що вибух автомашини керувався радіо пристроєм. Вибуховий пристрій був наповнений цвяхами, які розлетілися і завдали поранень жінці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG