Доступність посилання

ТОП новини

Три дні тривав і 24 січня в Одесі завершився суд за позовом кількох громадських організацій та політичних партій до міського голови Руслана Боделана


Три дні тривав і 24 січня в Одесі завершився суд за позовом кількох громадських організацій та політичних партій до міського голови Руслана Боделана

Одеса, 24 січня 2002 - На думку опозиції суд в Одесі був несправедливим. Позивачі вважали, що міський голова вдався до відвертих порушень чинного українського Законодавства під час формування міської виборчої комісії. На думку багатьох регіональних політиків є всі підстави очікувати, що вибори в Одесі будуть проводитися під повним контролем Руслана Боделана і про незалежність міськвиборчкому говорити не доводиться.

Такі думки мають не лише чимало пересічних одеситів, але і члени обласних організацій партії “Батьківщина, “ПРП”, Конгрес українських націоналістів, Української республіканської партії.

У підсумковому документі суду зазначено, що “дії Руслана Боделана було вчинено згідно з Конституцією та Законом про вибори до органів місцевого самоврядування”.

У задоволенні скарги представникам політичних партій та громадських організацій відмовлено, а рішення суду “підлягає негайному виконанню”.

На думку Президента Одеської Правозахисної академії Валерія Кочетова, “суддя Жовтневого райсуду Одеси продемонстрував, що у нашому місті діє не сила права, а сила влади. Рішення це є цілком незаконним і його необхідно було б вивчити кваліфікаційній комісії Верховного Суду України та Вищої Ради юстиції.

Я, звичайно, сумніваюсь, що суддя ухвалював це рішення самостійно і не порадився з вищим керівництвом.

Це рішення відверто порушує конституційні права передбачені Конституцією та Загальною Декларацією прав людини.

Якщо суддя вважає, що рішення державного чиновника , яке має обов”язковий характер для мешканців майже мільйонного міста, не є нормативним актом, а актом управлінським – мені дуже складно говорити про його кваліфікацію.

В Одесі нині, як і під час минулих повторних виборів, знову сформована слухняна територіальна виборча комісія головним завданням якої є не забезпечити проведення чесних, незалежних виборів, а зробити вибори такими щоби був одержаний необхідний результат. У цієї комісії може бути лише одне гасло: “Не важливо як голосують, а важливо як рахують...”

Суд не оголосив всіх матеріалів за згаданою справою. Він порушив не лише процесуальне право в особі головуючого судді Каплі. Суд приховав ті факти які були оголошені під час судового засідання і мають всі елементи протиправних дій.

В Одесі склалася специфічна ситуація. Практично єдиним конгломератом стали муніципальна, міська судова влада і криміналітет, який володіє Одесою сьогодні безкарно...”

За словами одного з позивачів – Федора Нарійчука: “Блок Юлії Тимошенко” має у планах оскаржити рішення Жовтневого районного суду Одеси”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG