Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна»: Одеська територіальна виборча комісія не репрезентує реальний політичний розклад сил в місті


«Наша Україна»: Одеська територіальна виборча комісія не репрезентує реальний політичний розклад сил в місті

Одеса, 28 січня 2002 - В Одесі міський виборчий штаб блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” оприлюднив заяву для преси. На думку авторів згаданого документа, створена рішенням Одеської обласної Ради ( за поданням міського голови Руслана Боделана) Одеська територіальна виборча комісія не репрезентує реальний політичний розклад сил в місті.

У заяві йдеться, що при формуванні комісії не враховані пропозиції від осередків політичних партій – фундаторів блоку “Наша Україна”, узгоджених у виборчому штабі блоку. Серед членів комісії відсутні представники Народного Руху України, партії “Реформи і порядок”, партії “Солідарність”, КУНу та інших. До того ж, представник від ЛПУ не був узгоджений у міському та обласному штабах блоку.

Фаховий рівень створеної комісії, на погляд авторів заяви, не відповідає вимогам сьогодення, коли держава і суспільство налаштовані на проведення чесних, прозорих та демократичних виборів. Наприклад, кілька громадських та політичних партій пропонували до складу комісії відомого правознавця, доктора юридичних осіб, професора, проректора Одеської національної юридичної академії пана Баймуратова.

Але Руслан Боделан не вніс цієї кандидатури.

До складу комісії пропонувалися інші відомі, поважні та висококваліфіковані одесити: професор Залюбинська, доцент Аліна Пляченко, доцент Мацюк, консультант Верховної Ради України В’ячеслав Асєєв. Ці пропозиції так само не були враховані.

За словами голови Одеського міського штабу виборчого блоку “Наша Україна”, депутата міськради Володимира Курінного, говорити про демократичність, прозорість та професійну якість створення міської виборчої комісії нині неможливо.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG