Доступність посилання

ТОП новини

Російський підприємець і політик Борис Березовський повідомляє, що підтримає журналістів ТВ-6, які мають намір відновити свій ефір на 6-му телеканалі в Росії


Російський підприємець і політик Борис Березовський повідомляє, що підтримає журналістів ТВ-6, які мають намір відновити свій ефір на 6-му телеканалі в Росії

Москва, 28 січня 2002 – В ефірі радіостанції Ехо Москви, яка колись належала опальному олігархові Володимирові Гусинському, а тепер стала останнім притулком команди Євгена Кисельова, відомий російський підприємець і політик Борис Березовський – нині опозиціонер щодо президента Путіна – пообіцяв і надалі підтримувати журналістів, які залишилися разом із Євгеном Кисельовим на радіо Ехо Москви і сподіваються повернутися в ефір 6-го телевізійного каналу. Підприємець повідомив, що він збирається надати грант в 1 мільйон 200 тисяч доларів для допомоги журналістам ТВ-6.

«Я зареєстрував фонд громадянських свобод, який діє в Нью-Йорку. В рамках цього фонду є програма підтримки журналістів, які потерпіли за професійну діяльність, а журналісти ТВ-6 потерпіли саме за свою професійну діяльність, – сказав Березовський. – Я знаю, що без зарплатні залишається 1200 журналістів,тому я вирішив надати гроші з розрахунку 1000 доларів на особу», – наголосив Борис Березовський у понеділок в інтерв’ю радіостанції Ехо Москви. Розпорядниками цих коштів будуть відомі російські телевізійні журналісти Євген Кисельов, а також його колеги Світлана Сорокіна, Віктор Шендеровіч та Андрій Норкін. Усі вони відомі своїм безкомпромісним захистом інтересів Володимира Гусинського, а потім Бориса Березовського на каналі ТВ-6.

Самі журналісти наголошували, що вони ніколи не підтримували олігархів, які володіють російськими засобами масової інформації, а виступають за свободу слова і проти спроб російської влади на чолі з президентом Путіним поставити під тотальний контроль телевізійний ефір у Росії. Однак, як зазначають спостерігачі, допомога Бориса Березовського може датися взнаки телевізійній команді, яка сьогодні працює на радіостанції Ехо Москви і сподівається повернутися до 6-го телевізійного каналу. Так, сьогодні тривають інтенсивні консультації Євгена Кисельова та деяких інших журналістів команди ТВ-6 із представниками Кремля, скажімо, з представником президентської адміністрації Олександром Волошиним.

Під час цих консультацій, як стало відомо з поінформованих джерел, досить серйозно обговорюють, на яких умовах команда Кисельова може повернутися до ефіру і як буде координуватися надалі діяльність цієї телевізійної команди, а також інформаційний продукт, що його буде запропоновано глядачам телевізійного каналу ТВ-6 по тому, як на нього видадуть нову ліцензію. Підтримка Бориса Березовського може поставити під сумнів ці консультації й залишити команду Євгена Кисельова поза ефіром. Як повідомляють також із поінформованих джерел, на інших каналах представники телезізійного істеблішменту вирішили не брати більше на роботу представників ТВ-6 і зробити все можливе, щоб зірки цього каналу вже принаймні в їхньому ефірі не з’являлися. Така от корпоративна солідарність російських телевізійних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG