Доступність посилання

ТОП новини

Джордж Буш у своєму першому на посаді президента США посланні “Про ситуацію в країні” заявив, що війна з тероризмом лише почалася


Джордж Буш у своєму першому на посаді президента США посланні “Про ситуацію в країні” заявив, що війна з тероризмом лише почалася

Виступаючи в вівторок перед обома палатами Конгресу, Буш зазначив: “Тисячі терористів, які пройшли вишкіл у таборах в Афганістані, ще й досі залишаються на волі, і ми переслідуватимемо їх, де б вони не були”.

Буш нагадав, що мережа терористичних організацій діє в багатьох країнах світу, зокрема, на Філіпінах, у Боснії та Сомалі.

За словами Буша, ці держави матимуть шанс самостійно покінчити з тероризмом, і Америка допоможе їм у цьому. Але якщо вони не здійснять кроків у цьому напрямку, то США самі почнуть діяти.

Буш попередив, що Сполучені Штати не допустять, щоб Північна Корея, Ірак та Іран виготовляли зброю масового знищення.

Президент назвав одним із пріоритетних завдань своєї адміністрації гарантування безпеки США. Він зазначив, що заплановане ним збільшення видатків на оборону – найбільше за 20 років. Буш заявив про необхідність удвічі збільшити витрати на боротьбу з біотероризмом, запобігання надзвичайним ситуаціям, розвідку та охорону кордонів.

Буш наголосив також на важливості подолання спаду в економіці і створення нових робочих місць.
XS
SM
MD
LG