Доступність посилання

ТОП новини

Кримський представник Нацради з телебачення і радіомовлення протестує проти незаконних перевірок телерадіокомпаній в автономії


Кримський представник Нацради з телебачення і радіомовлення протестує проти незаконних перевірок телерадіокомпаній в автономії

Симферополь, 31 січня 2002 - В Криму в січні розпочалися тотальні перевірки місцевих телерадіокомпаній з боку Територіального відділення Антимонопольного комітету України в АРК. Причому, в перебігу цих перевірок від телерадіомовників вимагається інформація в тому числі і про тематику програм. Кримські журналісти вважають це наступом влади на свободу слова в регіоні.

За даними кримського представника Національної ради України з телебачення і радіомовлення Анатолія Сиваченка, Кримське територіальне відділення Антимонопольного комітету України вже провело перевірки приватної ТРК "Жиса" і Держтелерадікомпанії "Крим", із сьогоднішнього дня розпочинає перевіряти ТРК "Чорноморська", а з 1 лютого – приватні телеканали "Ялта-ТВ", "Візит", "Феодосія" і "Керч". При цьому вимагаються статутні документи телерадіокомпаній, їхні ліцензії на право користування каналами мовлення, а також інформація про територію поширення теле- і радіопрограм, обсяг мовлення протягом доби починаючи з 1998 року і до сьогодні, кількість і тематика програм, які створюються і транслюються. Також потрібно подати інформацію про ретрансляцію каналами програм інших телерадіокомпаній, про сумарну кількість реклами і розцінки на неї.

Представник Нацради Анатолій Сиваченко, який в четвер виступив з офіційним протестом проти таких дій, каже, що таким чином керівники Кримського відділення Антимонопольного комітету порушують цілу низку законів України: За словами пана Сиваченка, Антимонопольний комітет своїми діями в розпал передвиборчої кампанії дає підстави політикам і журналістам говорити про політичне підгрунтя цих перевірок. Анатолій Сиваченко стверджує,що засоби масової інформації, які потрапили під важку руку Антимонопольного комітету розцінюють ці дії, як "політичну акцію, як виклик громадськості і свободі слова", кінець цитати.

Точку зору керівника Кримського територіального відділення Антимонопольного комітету Івана Помилуйка дізнатися не вдалося, оскільки той, як повідомляла його секретар, був дуже зайнятий роботою і часу на розмови з журналістом не мав. Але, як стало відомо з неофіційних джерел, розпорядження про масові і детальні перевірки кримських телерадіокомпаній надійшло з Києва безпосередньо від голови Антимонопольного Комітету України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG