Доступність посилання

ТОП новини

Лідер соціалістичної партії України Олександр Мороз не шкодує, що він оприлюднив аудіозаписи колишнього офіцера Державної служби охорони Миколи Мельниченка


Лідер соціалістичної партії України Олександр Мороз не шкодує, що він оприлюднив аудіозаписи колишнього офіцера Державної служби охорони Миколи Мельниченка

Київ, 31 січня 2002 - Олександр Мороз не відмовляється від жодного слова або інтонації заяви, яку він зробив 28 листопада 2000 року, коли було оприлюднено записи розмов вищих посадових осіб, які нібито зроблені в кабінеті глави держави. Про це він сьогодні заявив на прес-конференції у Києві, на яку були запрошені також голова тимчасової парламентської слідчої комісії з розслідування обставин вбивства журналіста Георгія Гонгадзе Олександра Жира та главу адміністрації президента Володимира Литвина.

Відповідаючи на запитання голови тимчасової парламентської слідчої комісії з розслідування обставин вбивства журналіста Георгія Гонгадзе Олександра Жира з приводу відповідальності за зроблені Морозом заяви, лідер соціалістів зазначив, що несе відповідальність за кожне слово.

Олександр Жир, який був ініціатором прес-конференції зазначив, що хотів би поставити низку запитань з приводу касетного скандалу, як Олександру Морозу, так і Володимиру Литвину. Однак останній на прес-конференцію не з’явився.

Відмовився від зустрічі з парламентською комісією і Леонід Кучма, але, як повідомив Жир, глава держави зобов’язав усіх, хто має стосунок до цих справ, зустрітися з членами комісії. Олександр Жир наголосив, що відповіді Володимира Литвина на запитання комісії могли б внести ясність у цій справі.

У свою чергу Олександр Мороз оприлюднив п’ять запитань, які б він хотів у публічній дискусії поставити главі адміністрації президента. Серед інших лідер соціалістів хотів би запитати у глави адміністрації президента, чому представники влади не беруть участь у публічних дискусіях у ЗМІ, і чи справді порушили кримінальну справу про розголошення майором Мельниченком державної таємниці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG