Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні гість “Ранкової свободи” – лідер гурту “Мандри” Фома


Сьогодні гість “Ранкової свободи” – лідер гурту “Мандри” Фома

Київ, 1 лютого, 2002 - Фома родом з Василькова Київської області. Середню школу закінчив у Києві. Школа була не проста, з вивченням китайської мови. Навчався у музичній школі по класу баяна. Гурт “Мандри” існує вже 4 роки. Випустив два альбоми: повний “Романсеро про ніжну королеву” і сінгл “Русалки”.

Тарас Марусик:

“Фома – це Ваше сценічне ім'я. Воно народилося разом зі створенням колективу?”

Фома:

“Ні, це вуличне ім’я, коли я був ще дитиною, так мене називали мої друзі, згодом, я вирішив, що це непогане ім’я для сценічного. А колектив створився випадково, 4 роки тому, просто вирішили спробувати свої сили і почали грати.”

Тарас Марусик:

“Як на лідера музичного гурту, який виконує молодіжну музику, у Вас доволі нетрадиційна підготовка. Скажімо, китайська мова.”

Фома:

“Насправді, я зараз не дуже навіть пам’ятаю, чому мене навчили. Проте, я дуже люблю Східну культуру, і сприймаю світ очима Східної людини.”

Тарас Марусик:

“Попри Ваше зацікавлення Східною культурою, доводилося чути, що “Мандри” порівнюють з гуртом “ВВ”. Як Ви до цього ставитесь?

Фома:

“Я ставлюся до цього дуже позитивно. Вважаю, що “ВВ” –піонери українського автентичного року, які пробили стіну в пострадянському музичному просторі.

Сьогодні українська музика звучить дуже гордо і на рівні зі всіма сталими культурами. “ВВ” – це явище культури і , сподіваюся, що “Мандри” –теж. Ми з “ВВ” працювали разом у Польщі. Але ми все ж різні групи, єдине, що нас об’єднує, - любов до українського фольклору.”

Тарас Марусик:

“У яких фестивалях Ви брали участь?”

Фома:

“Їх було дуже багато: у Києві, Будапешті, Лондоні, Польщі. Західний слухач сприймає нас дуже добре, не розуміючи навіть, про що співаємо. Люди відчувають гарно ритм. Тільки у Польщі було 12 концертів. У березні знов їдемо до Лондона.”

Тарас Марусик:

“Чи Ви слухаєте радіо “Свобода”?”

Фома:

“Іноді, коли слухаю радіо, проте не дивлюсь телебачення. Я не бачу там нічого цікавого для свого життя. Багато агресивного кіно і негативної інформації”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG