Доступність посилання

ТОП новини

Торговельний Радник Посольства США в Україні Кен Ферфакс: «Україна і США НЕ перебувають на порозі економічної війни»


Торговельний Радник Посольства США в Україні Кен Ферфакс: «Україна і США НЕ перебувають на порозі економічної війни»

Київ, 4 лютого, 2002 - Після запровадження США санкцій проти України і рішення української сторони припинити імпорт “стегенців Буша” чимало політиків і журналістів у Києві вважають, що Україна і США перебувають на порозі економічної війни. Торговельний Радник Посольства США в Україні Кен Ферфакс категорично з цим не погоджується.

В інтерв’ю для Радіо “Свобода” він зазначив:

“Економічна війна? Ні в якому разі! Я думаю, що люди, які кажуть про економічну війну, намагаються роздути “велику історію”. Насправді, Україна і Сполучені Штати продовжують співпрацю на високому рівні у багатьох сферах. Так, між нами виникли непорозуміння, але це не означає, що ми не можемо працювати разом. Наші держави беруть участь у спільних проектах, Вашингтон зацікавлений у поглибленні партнерських стосунків з Україною.”

Богдана Костюк:

“Пане Ферфакс, які найголовніші риси співпраці між Україною і Сполученими Штатами?”

Кен Ферфакс:

«По-перше, США від 95-го року є найбільшим іноземним інвестором в Україні, і втримує цю позицію донині. Велика кількість американських фірм і компаній працює на українському ринку. Крім того, американський уряд підтримує економічні реформи в Україні: у сільському господарстві та енергетиці.

Днями Сполучені Штати підтвердили свою зацікавленість у долученні до побудови нафтопроводу «Одеса – Броди», а радник Держсекретаря США Стівен Манн зазначив, що українські компанії мають можливість долучитися до побудови трубопроводу «Баку - Джейхан». Нагадаю також про гарні перспективи проекту у рамках ініціативи «Харківське партнерство». Сполучені Штати не збираються втручатись у процес ринкових реформ в Україні, але підтримуватимуть цей процес».

Богдана Костюк:

«На Вашу думку, як розгортаються економічні реформи в Україні, як живеться приватному українському бізнесові?»

Кен Ферфакс:

«Не виникає сумнівів, що упродовж останніх двох років Україна зробила значний крок у напрямку ринкових реформ. За цей час українські законодавці ухвалили низку важливих актів, таких, як Земельний кодекс, Цивільний кодекс, Бюджетний кодекс та інші документи, яких потребує нинішня економічна ситуація. Інша річ, що Україна розпочала реформи, але ще їх не скінчила. Під час розмов з представниками української влади я завжди наголошую: процес реформування триває, і тепер головне – не зупинитись, а довести реформи до кінця».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG