Доступність посилання

ТОП новини

З телеефіру Одеси знову зникають цікаві телепрограми. І знову це відбувається напередодні виборів. Новою жертвою стала популярна “Гаряча лінія”


З телеефіру Одеси знову зникають цікаві телепрограми. І знову це відбувається напередодні виборів. Новою жертвою стала популярна “Гаряча лінія”

Одеса, 4 лютого, 2002 - Свого часу багато протестів викликало зникнення з ефіру телекомпанії “Одеса -плюс” програми “Око” з телеведучими Ігорем Гринштейном та Сергієм Ковалінським.

Журналістам було відмовлено у подальшій співпраці після виступів в ефірі народних депутатів України Юрія Кармазина та Віктора Шишкіна.

Як відомо, 26 телеканал є нині під контролем нинішнього голови антимонопольного комітету України Олексія Костусєва.

Цей багаторазовий учасник виборчих змагань в Одесі, обіцяючи мешканцям міста краще майбутнє і “найкращого мера” у своїй особі, схоже, своєрідно ставиться до питання свободи преси у підконтрольних йому засобах масової інформації.

Яскравим свідченням є доля авторського колективу популярної телепрограми “Гаряча лінія”, яка встигла стати надзвичайно популярною серед глядачів телекомпанії “Одеса – плюс”.

За словами журналістки Марини Колмикової, з самого початку Олексій Костусєв активно підтримав ідею відродження колись закритої на телекомпанії “Мост” програми “Гаряча лінія”. Він, певно, розумів, що таким чином має перспективу збільшити популярність підконтрольного йому каналу “Одеса - плюс”.

Марина Колмикова продовжує:

“Але через місяць пан Костусєв змінив політику телекомпанії “Одеса-плюс”. Нам говорили, що ми повинні розповідати, яким гарним є Олексій Костусєв, і яке щастя буде для Одеси, коли Він буде тут”.

Марина Колмикова повідомила, що було проведено кілька зустрічей журналістів з Олексієм Котусєвим та його заступником, де журналістів критикували за те, що вони роблять не те, що треба.

Марина Колмикова продовжує:

“Без попередження до нас прийшов представник Олексія Костусєва і сказав, що з нами більше не бажають мати співпрацю. Нам не надали навіть можливості вийти в ефір і сказати глядачам про закриття програми”.

Стало відомо і про анонімні погрози на адресу пані Колмикової. Її попередили, що, якщо інформація про “внутрішній” конфлікт, який виник, буде поширюватися, може виникнути загроза життю не лише її, але і членів її родини. До речі, Марина Колмикова – багатодітна мати.

Вона висловила готовність звернутися до суду і шукати для програми “Гаряча лінія” вихід на інших міських телевізійних каналах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG