Доступність посилання

ТОП новини

Леонід Грач не сходить зі сторінок кримської преси


Леонід Грач не сходить зі сторінок кримської преси

Симферополь, 5 лютого 2002 - За даними Комітету з моніторингу свободи преси в Криму, голова парламенту автономії, 1-й секретар кримського рескому Компартії України Леонід Грач є абсолютним лідером у використанні під час передвиборчої кампанії можливостей місцевої преси. У січні прізвище і фотознімки Леоніда Грача не сходили зі шпальт кримських газет, а парламентське видання “Кримскіє ізвєстія” писали виключно про спікера Грача.

Схоже, голова Верховної Ради Криму Леонід Грач вирішив довести усім, що положення чинного законодавства про рівні права членів виборчого процесу на використання під час передвиборчої кампанії засобів масової інформації для нього і для Центральної виборчої комісії Криму є чимось другорядним і несуттєвим. Свідченням тому можуть бути результати дослідження, проведеного у січні Комітетом з моніторингу свободи преси в Криму.

Здійснений методом контен-аналізу моніторинг 4-х провідних щоденних газет автономії показав, що у перший місяць виборчої кампанії спікеру Леонідові Грачу ці видання надали газетної площі утричі більше, ніж двом іншим кримським керівникам – прем’єру Валерію Горбатову і представнику президента України в Криму Анатолію Корнійчуку, які теж є суб’єктами виборчого процесу. За кількістю згадок кримський спікер теж лідер. У січні газети писали про Леоніда Грача 132 рази, а про Валерія Горбатова та Анатолія Корнійчука – відповідно 44 і 17 разів.

Але найцікавіші результати моніторингу парламентської газети “Кримскіє ізвєстія”, яка, за логікою і законодавством, мала б представляти увесь спектр політичної думки, яка існує в Криму, або хоча б у Верховній Раді автономії. Але тут абсолютно домінує Леонід Грач – повноправний господар кримського парламенту та його видання. У січні “Кримскіє ізвєстія” присвятили спікерові 98 публікацій загальною площею 25 з половиною тисяч квадратних сантиметрів – абсолютний рекорд! І це за умов, що формально передвиборна агітація до українського парламенту, куди теж балотується Леонід Грач, у січні була заборонена.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG