Доступність посилання

ТОП новини

Кримські скандали з двійниками


Кримські скандали з двійниками

Симферополь, 6 лютого 2002 – Скандали з політичними двійниками виникають і в Криму. Але тут вони мають свій специфічний кримський характер. У понеділок увечері у бійці за ім’я і прізвище Леоніда Грача зійшлися представники кримських організацій Комуністичної партії України і Комуністичної партії (трудящих) України.

Такого в Криму, та й у всій Україні, напевно, ще не було. У Симферополі вчора ввечері комуністи викрали паспорт політичного двійника і повного тезки голови Верховної Ради Криму, 1-го секретаря Кримського рескому Компартії України Леоніда Івановича Грача. Інцидент стався у той момент, коли 1-й секретар Кримського рескому Комуністичної партії (трудящих) України, теж – Леонід Іванович Грач подавав свої документи на реєстрацію кандидатом у депутати кримського парламенту в окрузі №25.

Раніше цей громадянин був Олександром Івановичем Попетою, однак напередодні Нового року він змінив ім’я і прізвище, а згодом його було обрано лідером кримських комуністів-трудящих. У цьому ж окрузі балотується і спікер парламенту автономії Леонід Грач, який, за нашими даними, свого імені і прізвища останнім часом не міняв.

Як повідомила Кримська агенція новин, комуністи-трудящі за допомогою членів виборчкому затримали одного з викрадачів паспорта – просто комуніста Олександра Чумаченка, однак його напарник зник із викраденим документом. Зрозуміло, окружна виборча комісія відклала розгляд питання про реєстрацію Леоніда Грача-другого.

Голова виборчкому округу №25, просто комуніст Олександр Гуцаленко тим часом заявив, що викрадення паспорта – провокація з боку комуністів-трудящих: він, мовляв, попереджав не поспішати з передачею документів, оскільки в цей час був завантажений іншою роботою. Але ті його не послухали, й Олександр Чумаченко, який абсолютно випадково перебував у приміщенні комісії, вирвав паспорт із рук голови виборчкому та передав через відчинене вікно його своєму напарникові, який так само випадково там прогулювався у спортивних кедах, а потім – утік. Погоня, правда, без перестрілки, ні до чого не призвела. Але товариша Чумаченка усе ж передали до рук міліції, і тепер крадіжкою особливо цінного у виборчий період документа займаються правоохоронці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG