Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр Ізраїлю Арієль Шарон відбув сьогодні до Вашинґтона для переговорів із президентом США Джорджем Бушем про ситуацію на Близькому Сході


Прем’єр-міністр Ізраїлю Арієль Шарон відбув сьогодні до Вашинґтона для переговорів із президентом США Джорджем Бушем про ситуацію на Близькому Сході

Шарон заявив, що прохатиме президента США розірвати всі контакти із главою Палестинської автономії Ясиром Арафатом, якого Ізраїль звинувачує в небажанні приборкати тероризм.

Виступаючи сьогодні в Єрусалимі напередодні від’їзду, Шарон заявив: “Ми прагнемо миру. Ми хочемо йти дорогою миру. Знаєте, це не легко, коли ми говоримо про конфлікт, який розпочався понад 120 років тому. Але ми прагнемо миру!”

Прем’єр-міністр Ізраїлю також наголосив, що його країна і він особисто прагнуть переговорів.

Міністр оборони Ізраїлю Біньямін Бен-Елієзер, зустрічаючись із американськими офіційними особами в Вашинґтоні, теж закликав їх знайти іншого партнера із близькосхідних мирних переговорів. На його думку, в оточенні Арафата є люди, що реалістичніше дивляться на теперішню ситуацію в реґіоні.

Однак заступник держсекретаря США Вільям Бернз заявив сьогодні: «Наша позиція дуже чітка: ми визнаємо, що президент Ясир Арафат – лідер, обраний палестинським народом. Ми продовжуємо працювати з палестинською владою і сподіваємося, як я вже сказав, на співробітництво і з палестинцями, і з ізраїльтянами, щоб повернутися до політичного процесу і припинити насилля».

Але й Бернз наголосив, що Арафат повинен раз і назавжди покласти край тероризмові.

Тим часом лідер палестинської автономії Ясир Арафат, виступаючи сьогодні ж у місті Рамаллі на Західному березі Йордану, сказав журналістам: “Уся ця ізраїльська агресія – це послання американцям. Що (американці) сказали про агресію проти палестинського народу і про цю задушливу облогу навколо наших міст і сіл? (Ізраїльтяни) намагаються зламати палестинців, але цього ніколи не станеться. Ми ще піднімемо палестинський прапор над Єрусалимом!”

Також сьогодні міжнародна організація Амнесті Інтернешнл засудила тактику ізраїльської армії на палестинських територіях як таку, що порушує Женевську конвенцію.
XS
SM
MD
LG