Доступність посилання

ТОП новини

Заочний діалог Боделана з Гурвіцем


Заочний діалог Боделана з Гурвіцем

Київ, 7 лютого 2002 – В Одесі напередодні виборів міського голови вже традиційно загострилася криміногенна ситуація. Під час минулих виборів у 1998 році там полягло народу чи не більше, ніж у всіх обласних центрах України разом узятих. І нині ситуація наближається до критичної.

Серед серйозних кандидатів нза найвищу міську посаду – чинний мер Руслан Боделан і колишній Едуард Гурвіц. Оскільки Гурвіц в Одесі буває рідко, а Боделана там спіймати ще важче, міського голову Одеси Руслана Боделана я зустрів у кулуарах українського парламенту і запитав про зв’язок між виборами і криміналом.

РБ: Це абсолютно не пов’язані одне з одним речі. Так, останнім часом відбулося кілька злочинів, досить жорстоких, але ці всі події одне з одним не пов’язані. Враховуючи те, що ті, хто мабуть буде балотуватися, у них в арсеналі завжди було багато прийомів, які приводили до розхитування нормального, спокійного життя в Одесі.

ВМ: Можна конкретніше?

РБ: Є люди, для яких – чим гірше, тим краще. Якщо в місті щось робиться, є певні кроки просування вперед, то завдання цих людей полягає в тому, що треба усе зганьбити, заплямити…

ВМ: Що ж це за люди?

РБ: Давайте почекаємо, хто висунеться на посаду міського голови, і тоді буде все зрозуміло.

ВМ: Кого ви бачите своїм конкурентом?

РБ: Поки що заявив, що балотуватиметься, Едуард Гурвіц.

Едуард Гурвіц дійсно збирається балотуватися на посаду міського голови Одеси, і ось як він прокоментував передвиборчу ситуацію в місті.

ЕГ: Ситуація в Одесі завжди відрізнялася напругою під час виборів, оскільки ця напруга нагніталася штучно. Якби відбувалися вибори відкрито і демократично і місцева влада не використовувала своїх ресурсів, її доля була б вирішена. Соціологічні опитування показують, що в неї дуже низький рейтинг. Це пов’язано з тим, що за майже 4 роки роботи на посаді міського голови колишній губернатор зміг довести, що він не вміє працювати. Тому в нього немає шансів бути обраним знову на цю посаду, – крім незаконних методів, зокрема судових рішень щодо зняття кандидатів або замаху на їхнє життя, що було на минулих виборах. Тоді був убитий мій заступник Ігор Свобода, керівник правового управління Сергій Варламов і було два замахи на мене.

ВМ: Кого ви бачите своїм конкурентом?

ЕГ: Сьогодні так склалася ситуація, і це дивно для реґіону, що таких конкурентів на посаду мера немає. Це пов’язано з тим, що цьому самому конкурентові, який був керівником області, дали можливість попрацювати 4 роки рішенням Кіровоградського суду, і за цей час він довів, що зовсім не вміє працювати. Тому він мені не конкурент на виборах. Проте він буде дуже серйозним супротивником, оскільки використовуватиме як адміністративний ресурс, так і силові дії. І це ставить під загрозу нормальне проведення виборів і навіть саме моє життя.

Кому належатиме будинок мерії на Приморському бульварі, поживемо (якщо доживемо), й побачимо. Попередні результати виборів стануть відомі 1 квітня, коли в Одесі традиційно святкують “Гуморину”. Однак одному з двох моїх співрозмовників буде не до сміху.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG