Доступність посилання

ТОП новини

Торгівля жінками зі Східної Європи та примусова проституція залишаються серйозною проблемою для Німеччини


Торгівля жінками зі Східної Європи та примусова проституція залишаються серйозною проблемою для Німеччини

Німеччина, 8 лютого 2002 – Торгівля жінками зі Східної Європи та примусова проституція залишаються серйозною проблемою для Німеччини. Поліція західнонімецького міста Ессена вирішила піти особливим шляхом, сподіваючись підвищити ефективність боротьби зі злочинцями. Німецькі правоохоронці прагнуть налагодити співпрацю і з державними, і з позаурядовими організаціями в країнах Східної Європи, в тому числі і в Україні.

Точних Дани,х скільки саме жінок зі Східної Європи останнім часом нелегально було переправлено до Німеччини, сказати ніхто не може. За словами одного з керівників ессенської поліції Дітера Гебуша, правоохоронці таких цифр не мають, оскільки розслідування цих злочинів проходить дуже складно. Жінки, які стали жертвами злочинців, часто не наважуються давати свідчення, побоюючись помсти. Водночас Дітер Гебуш звернув увагу на те, що жінки з країн Східної Європи, які нелегально працюють у німецьких борделях, становлять другу за величиною групу після африканських жінок.

Під час майже кожної перевірки будинків терпимості правоохоронці затримують і жінок із України. Як правило, це молоді дівчата, середній вік яких становить 20 років. Минулої осені під час однієї з таких перевірок в Ессені було затримано відразу три українки.

Для того, щоб підвищити ефективність боротьби з примусовою проституцією, поліція міста разом із місцевим відділенням гуманітарної організації “Карітас” намагається налагодити співпрацю і з урядовими, і з позаурядовими структурами в тих країнах, де злочинці мають найлегшу здобич. Нещодавно Ессен відвідало близько 20 представників жіночих та правоохоронних організацій із України. Під час спільних семінарів наголошувалося на необхідності посилити превентивну та роз’яснювальну роботу серед жінок. Адже нерідко своїх жертв злочинці заманюють на Захід обіцянками про цікаву роботу, насправді ж вони опиняються в нелегальних борделях без права на роботу та без документів.

Під час спільного українсько-німецького семінару наголошувалося також на необхідності посилення реінтеграційної роботи з жінками, яких було звільнено з такого рабства і які повернулися додому. В Україні таку роботу проводить, наприклад, мережа консультативних центрів для жінок “Ля Страда”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG