Доступність посилання

ТОП новини

Акція комітету опору “За правду” в Одесі


Акція комітету опору “За правду” в Одесі

Одеса, 11 лютого 2002 - Біля трьохсот активістів обласного молодіжного громадського комітету опору “ЗА ПРАВДУ” організували пікет біля приміщення мерії Одеси. Учасники заходу висловили своє обурення систематичним виявом міською владою зневаги до української національної та державної ідеї.

Молоді активісти комітету “За Правду” тримали гасла: “Боделан, не ти здобував незалежність і не тобі її ганьбити”, “Чому громадяни України повинні віддавати гроші на іноземні церкви?”, “Поверніть Одесі вулицю героя України Романа Шухевича”, “Українському місту Одесі українську церкву” та інші.

За словами голови комітету опору “За Правду” в Одесі Андрія Юсова, “наш вихід до мерії викликаний нестерпним становищем яке є з українською державністю в Одесі. Ми вимагаємо повернути місту провулок названий на честь Головнокомандувача УПА Романа Шухевича, скасувати запровадження в Одесі так званої “трьохмовності” та звернути увагу на жахливий стан УПЦ Київського Патріархату. І це ще далеко не повний перелік. Ми не згадуємо ситуацію з вивченням української мови у школах, не згадуємо про те що російську мову вивчають за рахунок “Народознавства”, про те що українськомовної преси в Одесі у продажі майже немає, про те що вищі навчальні заклади є російськомовними і так далі.

За символ пікету ми обрали той ганебний надпис – “10 років незалежності України” над пнем. Це символізує ставлення міської влади до України як держави та до українських патріотів в Одесі”.

Андрій Юсов переконаний, що міська влада почує вимоги активістів громадського комітету опору “ЗА ПРАВДУ”.

Народний депутат України Едуард Гурвіц вважає, що нагнітання напруги навколо так званої трьохмовності є справою непотрібною. В Одесі з цим нормальна ситуація і нічого радикального застосовувати немає потреби”.

Едуард Гурвіц вважає, що міська адміністрація на чолі з Русланом Боделаном прагне таким чином відволікти одеситів від наявних місцевих проблем. “В першу чергу не можна не побачити, що місто дуже брудне. Я деякий час не був в Одесі і центр міста мене вразив у найгіршому розумінні цього слова. Автодороги є розбитими. І це яскраво показуєЮ що необхідно не політизувати ці проблеми а добре мити та прибирати рідне місто.

Керівництво міста мало б у першу чергу вирішувати не політичні а господарські проблеми. Мені здається, що це робиться погано. Тому, коли виникає багато не вирішених господарських проблем – намагаються відволікти на інші...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG