Доступність посилання

ТОП новини

Стартував “Блок Грача”


Стартував “Блок Грача”

Симферополь, 14 лютого 2002 - В четвер в Симферополі біля пам’ятника колишньому 1-му секретарю Кримського обкому КПСС Миколі Кириченку лідер місцевих комуністів Леонід Грач оголосив про початок агітаційної кампанії на підтримку кримського виборчого об’єднання “Блок Грача”.

На невеликому мітингу, куди організатори привели кілька десятків школярів з піонерськими галстуками, сотню студентів з поруч розташованого музичного училища і стільки ж, власне, кандидатів в депутати від “Блоку Грача” - не було жодного червоного прапора. Леонід Грач та його соратники вибрали собі білий колір для стягу та емблеми, якою стала біла зірка. Місцеві журналісти звернули увагу не тільки на те, що прапор “Блоку Грача” нагадує прапор блоку “Наша Україна”. Кримський спікер в четвер озвучив чимало тез, з якими раніше виступав Віктор Ющенко, зокрема, про намір виходити з об’єднавчих позицій: “Ми нікому не оголошуємо війну, бо в народі немає ні лівих, ні правих, в народі є лише єдиний народ. Держава єдина. Крим у нас єдиний. Суспільство у нас єдине!” - заявив Леонід Грач, збиваючись також на ідеї блоку “За єдину Україну”.

Виступаючи перед присутніми, лідер блоку імені себе Леонід Грач повідомив, що у його передвиборче об’єднання увійшли люди різних національностей, різного віросповідання і різних політичних поглядів. На трибуні крім комуністів були помітні кілька безпартійних, один об’єднаний соціал-демократ та один кримський татарин. Взагалі, у списку кандидатів від “Блоку Грача” – 6 кримських татар, однак уже зараз один з них заявив, що ніколи не мав нічого спільного з комуністами і з Грачем.

В четвер голова Рескому у справах національностей і депортованих Едіп Гафаров поширив заяву, в якій він стверджує, що ніколи не входив у “Блок Грача”. Цитую: “Я висунутий кандидатом у депутати Верховної Ради АРК рішенням Курултаю кримськотатарського народу. Тому закликаю своїх співвітчизників суворо дотримуватися рішень нашого Курултаю, і на виборах 31 березня віддати свої голоси у мажоритарних округах за кандидатів, затверджених Курултаєм кримськотатарського народу, а на виборах за пропорційною системою — за блок “Наша Україна” на чолі з Віктором Ющенком,” - заявив Едіп Гафаров.

Леонід Грач відмовився коментувати цю заяву, сказавши лише, що це – підступи лідера Меджлісу Мустафи Джемілєва.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG