Доступність посилання

ТОП новини

Культурний обмін між Україною та Ізраїлем – театральні гастролі


Культурний обмін між Україною та Ізраїлем – театральні гастролі

Єрусалим, 15 лютого 2002 – Нещодавно на запрошення Державного академічного театру російської драми імені Лесі Українки Київ відвідала делегація хайфського міського театру. Її очолював пан Синай Петер – головний режисер і генеральний директор театру пані Ґліна Меламе – голова фінансової служби театру, й голова «російського проекту» створення в місті Хайфе театру нових репатріантів, які будуть грати двома мовами – російською та івритом. Делегація з Ізраїлю брала участь у святкуванні 75-річчя театру Лесі Українки та вела переговори про поширення співпраці в галузі театрального мистецтва між двома країнами. По-перше, обговорювалися можливості подальшого театрального обміну між міським театром Хайфе та театром російської драми.

Ще 97-го року головний режисер театру ім. Лесі Українки Михайло Різникович поставив у Хайфі п’єсу «Тойбеле та її демон», із якою міський театр приїздив на гастролі у Київ і яка йшла з величезним успіхом. Звісна річ, у синхронному перекладі з івриту. Ізраїльські режисери Одет Котлер та Синай Петер, які народилися в Ізраїлі, але родини їхні прибули саме з України, поставили в київському театрі імені Лесі Українки п’єсу Едни Мазія «Ігри на задньому дворі». Вона вже п’ять років не сходить із сцени театру і також грається цього сезону.

Справжнім святом театру були гастролі київських акторів в Ізраїлі. Режисер Синай Петер був запрошений до державного інституту театрального мистецтва імені Карпенка-Карого, де він прочитав лекцію про новий ізраїльський театр. Після лекції точилася жвава ромова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG