Доступність посилання

ТОП новини

Права кандидатів на посаду мера Одеси під номером один та два порушені


Права кандидатів на посаду мера Одеси під номером один та два порушені

Одеса, 15 лютого 2002 - Одеська міська територіальна виборча комісія 15 лютого зареєструвала кандидатом на посаду мера Одеси нинішнього міського голову Руслана Боделана. Інших кандидатур комісія не розглядала і не відхиляла.

Руслан Боделан зареєструвався претендентом в кандидати на посаду міського голови Одеси минулого понеділка під номером три. Першим був зареєстрований народний депутат України Едуард Гурвіц, а другим екс-віце мер Анатолій Ворохаєв.

Міська виборча комісія чомусь не розглядала кандидатури претендентів під номером один та два надавши право на початок виборчої кампанії претенденту під номером три Руслану Боделану. У міському виборчому штабі блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” таку поведінку міськвиборчкому назвали незрозумілою.

Тим часом, незалежний журналіст Едуард Щеглов коментуючи останні події заявив, що “скоріше за все мова йде про спробу перевести вибори міського голови в Одесі у незрозумілу площину. Створений навколо блоку “Наша Україна” і особисто Едуарда Гурвіца інформаційний вакуум скоріше за все, на думку влади, став недостатнім. Цим справа не завершується.

Факт реєстрації третього за списком кандидата, і навіть відсутність розгляду перших двох кандидатур, говорить про те що принцип рівних умов для всіх кандидатів вже порушено міськвиборчкомом. Передвиборча кампанія Руслана Боделана фактично офіційно вже стартувала. Скільки доведеться чекати першим двом – невідомо...”

Депутат міськради Наталка Чайчук вважає - “останнє засідання міської виборчої комісії підтвердило її повну залежність від нині діючого мера Руслана Боделана. В Одесі активно застосовується адміністративний ресурс та брудні технології. Прихильники Руслана Боделана та міськвиборчком працюють лише на одну кандидатуру”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG