Доступність посилання

ТОП новини

Нині незрозуміло, чи стануть вибори 31 березня кроком вперед у просуванні України до демократичного майбутнього


Нині незрозуміло, чи стануть вибори 31 березня кроком вперед у просуванні України до демократичного майбутнього

Так заявила в неділю на пресовій конференції в Києві колишня держсекретар США, голова Національного демократичного інституту Мадлен Олбрайт, говорячи про підсумки роботи делегації інституту в Україні.

За її словами, незважаючи на значні покращення у виборчому законодавстві, делегація занепокоєна тим, як це законодавство застосовується. Як сказала Мадлен Олбрайт, делегація отримувала достовірну інформацію про залякування журналістів, відмову в доступі до ЗМІ, незбалансоване інформаційне висвітлення подій, зловживання владою та незаконне використання громадських коштів та приміщень.

Делегація американського Національного демократичного інституту вважає, що державним органам в Україні треба вжити негайних заходів, щоби «переламати» на протилежне історичну тенденцію до серйозних порушень на виборах і заручитися громадською довірою до політичної системи України.

За словами пані Олбрайт, сильна незалежна демократична Україна є важливою не лише для українських громадян, але й для стабільності та розвитку цілого реґіону.
XS
SM
MD
LG