Доступність посилання

ТОП новини

Опинившись у інформаційній блокаді Едуард Гурвіц вийшов для спілкування на вулиці міста


Опинившись у інформаційній блокаді Едуард Гурвіц вийшов для спілкування на вулиці міста

Одеса, 16 лютого 2002 - На багатьох парканах у причорноморському місті з’явилися листівки з красномовним гаслом: “МІСТО ВТОМИЛОСЯ”. Не відомо хто їхній автор, але вищезазначені слова є правдою.

Одеса втомилася від майже чотирьохрічного панування тут колишнього першого комуніста області Руслана Боделана. Багато автодоріг міста доведені до повного руйнування, соціальна ситуація в Одесі не витримує напруги, а дивіденди від цього мають лише “ліві” сили. Не випадково нині покійний депутат Верховної Ради України Іван Варбанець свого часу заявив на одному із мітингів про те, що “краще ніж з Русланом Боделаном взаємин комуністи не мають з жодною з гілок влади в Україні”. Не випадково і те, що внаслідок погіршення життя у завжди антикомуністичній Одесі рейтинг “лівих” стрімко зростає...

“Я з вулиці Мясоєдівська в Одесі. Каналізація у нашому будинку не працює належним чином. Мешканці будинку щодня не мають можливості ходити до туалету. Нам що для цього до парку Ілліча ходити? Ніхто нам не бажає допомогти. У погребі вода біжить фонтаном. Слід одягати високе взуття з резини щоби заходити до сараю. У дворі бігають пацюки...

У квартирах не запалюється газ. Немає де помитися. Ходили і скаржилися, але безрезультатно. У нас немає гарячої води, а холодна ледве капає. Так що ж це життя для багатьох людей похилого віку? Що ж нам робити?” – такими були благання однієї з тих багатьох мешканців Одеси які прийшли для спілкування з народним депутатом України Едуардом Гурвіцем та кандидатами в депутати до Одеської міської ради від виборчого блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”. Ця зустріч була проведена у старовинному одеському районі Молдаванка прославленому не лише у віршах, але і популярних далеко за межами причорноморського міста піснях...

Прикро, але люди не вірять у те що і березневі вибори 2002 року будуть проведені справедливо і без запровадження адмінресурсу. “Ми голосували за Вас у березні 1998 року але при владі чомусь опинився Руслан Боделан” – заявили чимало одеситів висловивши надію на те, що Одеська територіальна міська виборча комісія зареєструє Едуарда Гурвіца кандидатом на посаду Одеського міського голови і Він братиме участь у майбутніх виборах.

“Ці роки, коли я був відірваним від міста, були складними для мене. Я сподіваюсь, що тепер буду працювати в місті з Вами і ми багато зможемо зробити. Я дійсно вважаю район Молдаванка одним з найважливіших в Одесі, гідністю нашого міста. Я завжди вважав для себе дуже важливим зробити все для того щоби вдалося реконструювати стару Молдаванку, щоби вона була збережена. Свого часу ми планували до реалізації велику Програму. Коли нам вдалося підійти до її конкретної реалізації на перешкоді стали сумні події 1998 року. Тоді судовим рішенням результати виборів було скасовано. Тоді ми перемогли з великим відривом, але це було знищено” – наголосив Едуард Гурвіц повідомивши, що “подав документи на реєстрацію кандидатом на посаду мера першим в Одесі 12 лютого. І мене дотепер не зареєстрували, всіляко намагаються відмовити мені посилаючись на те що у мене немає квартири в Одесі.

І Центральна виборча комісія, і Верховний суд пояснили що в українському законодавстві немає жодного обмеження для участі у виборах. Але, і нині робиться все для того щоби не допустити мене.

Цікаво, але лише один раз я виступив в програмі “ОКО” на телебаченні і їм заборонили мене далі показувати. Жоден з телеканалів в Одесі так само не наважуються показати мене бо їм погрожують”.

Мешканці Одеси, які живуть у районі Молдаванка, одержали відповіді на всі запитання.

Це і стосовно збільшення пенсії, історію безкоштовного міського електротранспорту, долі муніципальної позики та Одеського нафтотерміналу тощо.

І ще цікавий момент з виступу Едуарда Гурвіца. “Коли ми робили дорогу на селище Котовського в Одесі тодішній губернатор Руслан Боделан шість раз писав до Кабінету міністрів України листи з проханням заборонити це робити, бо у бюджеті це не передбачено...

Я нікому не дозволяв забудовувати приморську зону. Ми шукали гроші щоби зробити Одесу туристичним містом, щоби вдалося залучити сюди туристів, зробити гарну сучасну зону відпочинку і заробляти гроші для міста. Створити умови для відпочинку і одеситам. Наша позиція була принципова. Нинішня ж влада розбазарила територію біля берегів моря”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG