Доступність посилання

ТОП новини

Про деякі подробиці візиту верховного представника Європейського Союзу у справах зовнішньої політики та політики оборони Хав’єра Солани до України


Про деякі подробиці візиту верховного представника Європейського Союзу у справах зовнішньої політики та політики оборони Хав’єра Солани до України

Брюссель, 19 лютого 2002 - 20 і 21 лютого Україну відвідає верховний представник Європейського союзу у справах зовнішньої політики та політики оборони Хав’єр Солана. Варто зазначити, що серед посадовців Євросоюзу такого високого калібру Хав’єр Солана, мабуть, єдиний, який після початку «касетного скандалу» та політичного протистояння в Україні найчастіше відвідує Київ. Скажімо, торік - аж чотири рази, цього року - це лише його перший візит.

20 лютого Хав’єр Солана прибуває до Києва о 5 годині вечора за київським часом. Перший день його візиту присвячується зустрічам з послами країн-учасниць ЄС в Україні, тобто, як кажуть тутешні коментатори – Солана здійснить зондування політичного становища в Україні, а вже після цього відбудеться вечеря в компанії міністра закордонних справ України Анатолієм Зленком.

Більш насиченою обіцяє бути зустріч 21 лютого. Зокрема, сніданок з прем’єр-міністром України Анатолієм Кінахом. Після цього відбудеться зустріч з послом Іспанії в Україні, яка, нагадаємо, нині головує у Європейському Союзі.

О 9 годині 45 хвилин верховний представник Євросоюзу Хав’єр Солана зустрінеться з представниками політичних партій та виборчих блоків України. Але, як вдалося попередньо з’ясувати, окрім Юлії Тимошенко панові Солані не поталанить зустрітися з керівниками найбільших блоків, оскільки кандидати нині в роз’їздах по регіонах і йому доведеться зустрітися лише із заступниками політичних лідерів.

Проте, колишній добрий друг Хав’єра Солани Борис Тарасюк, який 21 лютого перебуватиме, на жаль у Харкові, просив передати через «Радіо Свобода», що позиція Тарасюка незмінна – Україна мусить бути членом Європейського Союзу.

Однак, напередодні поїздки до Києва Хав’єр Солана заявив журналістам, що на таке питання відповідати поки що рано, чим, мабуть, засмутить не лише свого друга Бориса Тарасюка, а і багатьох жителів України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG